Srpski studenti se večeras vraćaju iz Ukrajine zbog moguće eskalacije sukoba

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski studenti se večeras vraćaju iz Ukrajine zbog moguće eskalacije sukoba

Prva grupa srpskih studenata, koji studiraju na Akademiji kulture i umetnosti u Lugansku, krenula je sinoć vozom ka Kijevu, u pratnji dvoje srpskih diplomata iz Ambasade Srbije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Studenti će danas iz Kijeva nastaviti putovanje ka Srbiji, a Ambasada Srbije će im omogućiti transfer do aerodroma, dok će onima koji putovanje nastavljaju narednog dana, obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenoćište u Kijevu.

Sa drugom grupom srpskih studenata iz Luganska, čija se školska godina završava sredinom maja, Ambasada u Kijevu nastavlja da održava kontakt i biće im pružena sva neophodna pomoć kako bi se, po okončanju obaveza na fakultetu, bezbedno vratili u Srbiju, zaključuje se u saopštenju.

Čačanin Milovan Simović, otac Isidore i Nikole koji studiraju klavir na univerzitetu "Taras Ševčenko" u ukrajinskom gradu Lugansk, izjavio je danas da se njegova deca vraćaju iz ovog grada zbog moguće eskalacije sukoba.

Prema njegovim rečima, pored njegove dece, još 37 studenata poleteće u 15 sati iz Kijeva za Budimpeštu, odakle će mini-autobusima biti prevezeni u Srbiju.

"Trebalo je da imaju nastavu do polovine maja, ali zbog novonastale situacije i moguće eskalacije sukoba procedura je ubrzana, pa je Dekanat doneo odluku da juče polažu posledne ispite", rekao je Simović Tanjugu, navodeći da se to odnosi na sve studente iz stranih zemalja.

Simović je istakao da se svakodnevno više puta čuo studenti nisu imala nikakvih problema, uprkos tome što su bila smešteni nedaleko od barikada.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stižu naši studenti iz Ukrajine

Izvor: B92, 23.Apr.2014

Beograd -- Grupa naših studenata, koji studiraju u Ukrajini, krenuli su iz Kijeva avionom ka Budimpešti, odakle bi večeras trebalo da stignu u Srbiju...Prva grupa srpskih studenata iz Ukrajine krenula je jutros oko 11 sati vozom iz Kijeva i očekuje se da će stići u Srbiju za oko 35 sati, dok je...

Nastavak na B92...

POVRATAK IZ LUGANSKA: Srpski studenti kreću za Srbiju danas u 15 sati iz Kijeva

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014

Studenti klavira trebalo je da imaju nastavu do polovine maja, ali zbog eskalacije sukoba juče su polagali poslednje ispite..ČAČAK - Čačanin Milovan Simović, otac Isidore i Nikole koji studiraju klavir na univerzitetu "Taras Ševčenko" u ukrajinskom gradu Lugansk, izjavio je danas da se njegova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.