Srpski mirovnjaci ispraćeni u Liban

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski mirovnjaci ispraćeni u Liban

U kraljevačkoj kasarni "Ribnica" svečano su ispraćeni pešadijska četa i vod za zaštitu snaga Druge brigade Kopnene vojske i štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku, u multinacionalnu misiju UNIFIL u Libanu.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakao je da je reč o važnoj misiji u kojoj srpski mirovnjaci učestvuju već šest godina, a u kojoj je do sada bilo angažovano 1.285 naših vojnika.

"Vi nastavljate tradiciju učešća srpske vojske u mirovnim operacijama dugu više od šest decenija, a izvršavaćete zadatke u istoj zoni gde su pre 60 godina bili pripadnici naše vojske. Imaćete priliku i čast da širite lepe vesti o građanima Srbije, Vojsci Srbije, jer mi gradimo bolju Srbiju i želimo da bude jaka", naglasio je načelnik Generalštaba.
Prema njegovim rečima, nije jaka samo ona vojska koja ima najsavremenije naoružanje i opremu, već je važno da osim toga vojska voli svoju zemlju i svoj poziv, da je moralno jaka, obučena i naučena da ono što ima na najbolji način koristi.
U narednih šest meseci, 163 pripadnika Druge brigade i 12 štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku biće angažovani u misiji očuvanja mira u Libanu, gde će zameniti pripadnike Prve brigade, koji se trenutno nalaze u toj multinacionalnoj operaciji UN.
Na današnjoj svečanosti, general Diković uručio je državnu zastavu komandiru pešadijske čete majoru Predragu Ružiću i komandiru voda za zaštitu snaga poručniku Vladici Tasiću.
U deset multinacionalnih operacija širom sveta trenutno je angažovano 329 pripadnika Vojske Srbije.
Ispraćaju su prisustvovali i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Druge brigade pukovnik Željko Kuzmanović, predstavnici lokalne samouprave, verskih zajednica, kao i porodice i prijatelji mirovnjaka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojska Srbije: Ispraćena pešadijska četa i vod za zaštitu snaga u misiju u Libanu

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

U kasarni "Ribnica" u Kraljevu organizovan je svečani ispraćaj pešadijske čete i voda za zaštitu snaga Druge brigade Kopnene vojske i štabnih oficira Vojske Srbije, kao i članova elementa za nacionalnu podršku u multinacionalnu misiju Privremenih snaga UN-a u Libanu (UNIFIL)...Načelnik Generalštaba...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.