Sredstva za 39 naučnih projekata širom Srbije

Izvor: Akter, 13.Okt.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za 39 naučnih projekata širom Srbije

Centar za promociju nauke obezbedio je sredstva za podršku 39 projekata koji će popularisati naučno-istraživačku delatnost, a najbolje ideje odabrane su na konkursu među ukupno 120 prijavljenih projekata

Neki od projekata, koji će zaživeti širom zemlje su "Robotizacija Srbije", "Nauka je ženskog roda", "Astronomija selu u pohode", "Noć istraživača" i "Festival nauke".

Pobednički projekti danas su predstavljeni u beogradskom Klubu poslanika, a time simbolično >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << počinje i njihova realizacija.

Pobednike konkursa pozdravio je direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević, koji je poručio da će se ova insitucija zalagati da, uprkos nedovoljnim izdvajanjima za nauku u Srbiji, ona dobije svoje zasluženo mesto.

On je najavio i da će uskoro zvanično biti otvoren Naučni klub u Beogradu. Klub je prethodne dve godine eksperimentalno radio u Knez Mihailovoj ulici, a sada dobija svoje stalne prostorije u ulici Kralja Petra.

To će biti prostor u kojem će svi zainteresovani za nauku moći da dođu do željenih informacija i razmenjuju iskustva i znanje. Klub će biti mesto održvanja diskusija, konferencija, izložbi radionica, seminara i svih dešavanja bitnih za naučne radnike i javnost.

Uskoro će u "pohod" kroz Srbiju krenuti i "naučni kamion". Ovo, naizgled obično vozilo, kada se rasklopi postaje, dvospratna laboratorija, učionica il izložbeni prostor od 120 kvadratnih metara. Kamion je domaće proizvodnje, a poseduje instalacije i opremu za audio-vizuelnu prezentaciju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Sredstva za 39 naučnih projekata širom Srbije

Izvor: Blic, 13.Okt.2015

Centar za promociju nauke obezbedio je sredstva za podršku 39 projekata koji će popularisati naučno-istraživačku delatnost, a najbolje ideje odabrane su na konkursu među ukupno 120 prijavljenih projekata...Neki od projekata, koji će zaživeti širom zemlje su "Robotizacija Srbije", "Nauka je ženskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.