Srbija pod vodom: Evakuisano 440 ljudi

Izvor: BKTV News, 20.Apr.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pod vodom: Evakuisano 440 ljudi

Broj ljudi evakuisanih zbog poplava na teritoriji Srbije dostigao je 440 ali nema nastradalih izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić, a zbog slabijeg snabdevanja strujom otežano je snabdevanje pijaćom vodom u ugroženim područjima.

Zbog nastale situacije danas će u Beogradu biti održana Sednica štaba za vanredne situacije, kojoj će predsedavati predsednik Vlade Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ivica Dačić.

11.28 – U toku noći porastao je nivo vode u poplavljenom području opštine Požega, izjavio je predsednik opštine Milovan Mićović. Prema njegovim rečima, poplavljeno je 50 domaćinstava, a voda je ušla i u 100 pomoćnih objekata. Trenutno je pod vodom 1.500 hektara zemljišta, među kojima i oranice zasejane kukuruzom i pšenicom.

11.12 – Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da se saobraćaj na državnom putu 2. A reda broj 207, u okolini Jošaničke banje, normalno odvija i da se reka Jošanica povukla u svoje korito.

9.06 – Načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić rekao je da je u toku protekle noći porastao vodostaj na teritroriji Opštine Doljevac, gde je proglašena vanredna situacija i evakuisano je 60 lica.

8.53 – Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio je da zbog kiše koja danima pada, Gornjem Dragačevu na brojnim mestima prete odroni i klizišta, a 12 domaćinstava u Đeraću je još poplavljeno. Sretenović je ocenio da je Zapadna Morava mnogo narasla da bi prihvatila tok Bjelice, izrazivši bojazan šta će se dešavati u toku dana ukoliko padavine budu trajale istim intenzitetom.

Direktor Srbijavode Goran Puzović kaže da u toku dana očekuje smirivanje i opadanje Zapadne Morave.

8.25 – Načelnik odeljenja za vanredne situacije moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je da pritoke Bjelice u višim delovima opadaju od sinoć a i nivo vode u toj reci od ponoći je manji za 15 centimetara. Takođe, situacija u Dragačevu zavisi i od reka koje se slivaju u Zapadnu Moravu, budući da je oticanje reke Bjelice je time uslovljeno.

7. 27 -Načelnik kosovskog Okruga Vladeta Kostić izjavio je da je na centralnom Kosovu u selu Ugljare izlivanjem reke Gračanke poplavljeno oko sto kuća čiji su vlasnici Srbi. Kostić je rekao da su poplave napravile veliku materijalnu štetu u Ugljaru gde nisu samo kuće poplavljene već i poljoprivredna dobra. odnosno 20 hektara njiva. 

Marić je  rekao da je u toku protekle noći porastao vodostaj na teritroriji Opštine Doljevac, gde je proglašena vanredna situacija i evakuisano je 60 lica.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

U požeškoj dolini voda se povlači

Izvor: Press, 21.Apr.2014, 12:52

Vodostaj reka Moravice, Skrapeža i Ðetinje kod Požege danas se smanjio tako da se voda sa poplavljenog područja povlači i situacija je bolja nego prethodnih dana, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Požega Milovan Mićović.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.