Spreman na sve

Izvor: Danas, 28.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spreman na sve

Da li je gledanje filma „Intervju“ akt patriotizma i borbe za slobodu govora ili je ovo ostvarenje kompanije Soni zapravo teroristički čin protiv Severne Koreje i njenog lidera Kim Džong-Una, ova nedoumica nije razjašnjena ni posle objavljivanja na internetu i prikazivanja u ponekim bioskopima komedije Džejmsa Franka i Seta Rogena.

Među gledaocima mišljenja su i dalje potpuno podeljena, a sve je više onih koji misle da je cela halabuka oko hakerskih napada na kompaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Soni i otkazivanja premijere zbog straha od terorističkih napada zapravo bila samo dobra reklamna kampanja za jedan jako loš film.

I dok su zagovornici ideje da film ipak bude prikazan, uprkos pretnjama grupe „Čuvari mira“, poput Džordža Klunija, ali i Baraka Obame, ostali nemi nakon što je ostvarenje postalo dostupno u onlajn i bioskopskoj distribuciji, brojni kritičari su film koji je pre prikazivanja imalo najbolju ocenu u istoriji sajta IMDB, potpuno ocrnili ističući da je „mučenje od početka do kraja“.

Tvorci filma, komičari Džejms Franko i Set Rogen postali su najbolji prijatelji nakon televizijske serije „Freaks and Geeks“, a sa „Ananas ekspresom“ počela je njihova dugogodišnja saradnja, koja čak i parodijama spotova i zajedničkim fotografijama zabavlja ceo svet. I dok je Rogen potpuno posvećen komediji, Franko je svoju karijeru usmerio i ka dramskim ulogama, ekranizacijama dela Vilijama Foknera, druženju sa Marinom Abramović...

Džejms Edvard Franko rođen je 1978. u Palo Altou, u Kaliforniji. Iz porodice je umetnika i studirao je čak šest fakulteta, od kojih neke još uvek pohađa. Osim glumom, bavi se režijom, produkcijom, pisanjem, slikanjem, pedagogijom.

Za ulogu Džejmsa Dina u istoimenom biografskom filmu nagrađen je Zlatnim globusom, dok je za rolu alpiniste Arona Ralston, zaglavljenog u jednom tesnacu u kanjonu u Juti, u ostvarenju „127 sati“ bio nominivan za Oskara. Trenutno je jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, pa su tako i njegove kolege Robert de Niro i Nikolas Kejdž poželeli da rade sa njim u svojim rediteljskim ostvarenjima. Razlog za to je verovatno to što se uvek temeljno priprema za svoje uloge, jer je kako kaže „za umetnost spreman na sve“. Igrao je u filmovima: „Milk“, „Spajdermen“, „Oz, veliki i moćni“, „Buntovnice“, „Planeta majmuna“, „Apokalipsa u Holivudu“...

Trenutno piše doktorski rad iz engleske književnosti. Često se zabavljao sa svojim koleginicama glumicama koje su ga obično ostavljale zbog njegove posvećenosti obrazovanju. Njegov brat Dejv Franko je takođe glumac.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Film “Intervju” zaradio 18 miliona dolara za vikend

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Dec.2014, 13:26

Film “Intervju” je tokom vikenda zaradio 18 miliona dolara od prodatih ulaznica i kopija preko interneta, objavio je holivudski studio Soni...Film koji je snimljen za 44 miliona dolara povučen je iz distribucije u velikim lancima bioskopa iz bezbednosnih razloga i prikazan je u 320 malih kino-dvorana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.