Španija: Veće plate državnim službenicima 2016.

Izvor: Akter, 31.Jul.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Veće plate državnim službenicima 2016.

Španski premijer Mariano Rahoj obećao je danas prvo povećanje plata 2016. za 2,5 miliona državnih službenika, nakon što je pre pet godina smanjena javna potrošnja u toj zemlji

Predviđene mere objavljene su usled priprema vladajuće Narodne partije za opšte izbore koji će biti održani do kraja godine.

Španija je bila teško pogođena svetskom ekonomskom krizom, a iz dvostruke recesije izašla je 2013. godine.

Prema podacima koji su objavljeni u četvrtak, španska ekonomija zabeležila je rast od jedan odsto tokom drugog tromsečja, ostvarujući osmi uzastopni kvartalni rast.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Španija podiže plate za zaposlene u javnom sektoru

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2015

MADRID, Španski premijer Marijano Rahoj obećao je danas jednoprocentno povećanje plata za 2,5 miliona službenika u javnom sektoru u sklopu budžeta za 2016. godinu, što je prvo podizanje plata u tom sektoru za posljednjih pet godina. Javna potrošnja u Španiji je proteklih godina bila ograničena...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.