Socijalisti Surdulice traže istragu protiv naprednjaka Dragana Stevanovića

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti Surdulice traže istragu protiv naprednjaka Dragana Stevanovića

Opštinski odbor SPS-a u Surdulici podržao je nedavno hapšenje petorice osumnjičenih iz Vojvodine i sa juga Srbije za prodaju lažnih diploma privatne srednje stručne škole u Odžacima,primanje i davanje mita.

Uz optužbe za kupljenu diplomu više škole i osporavanje stručnosti,surdulički socijalisti u najnovijem saopštenju za javnost zahtevaju od srpskog pravosuđa da procesuira,pokrene istražni postupak i kazni državnog sekretara u Ministarstvu privrede Dragana Stevanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bosketa.Socijalisti Surdulice tvrde da su rasprostranjena prodaja i legalizacija fakultetskih diploma u ministarstvima i drugim državnim organima jedan od ključnih razloga što obrazovani ljudi beže iz Srbije.

"Surdulički socijalisti smatraju svojom obavezom da javnost i premijera Srbije upoznaju sa dokumentacijom koja svedoči o tome kakav nam stručnjak vodi privredu i drži moralne lekcije u Vranju i Surdulici. Čuveni genije Boske je kao srpski radikal postao mašinski tehničar u Novom Travniku.Srednja škola mu nije išla od ruke, jer je treći i četvrti razred završio dobrim uspehom sa dvojkama i trojkama. Očigledno je da nije bio kapacitet da regularno upiše i završi fakultet. Viši stepen obrazovanja mu nije bio potreban za rukovanje vadičepom u kafiću", navedeno je u saopštenju.

Surdulički socijalisti kažu da pamte Stevanovića iz perioda "kada je u 'Pegazu' služio hladno pivo i mučio se da bez digitrona izračunava i vraća kusur".

"Šokantni su podaci da je omiljeni konobar tajno studirao, da je dnevno polagao po tri ispita. Instant diploma, fiktivni prosek ocena od 6,47 i prelazak u naprednjake formalno su rešili Bosketov problem koji se zove manjak znanja-višak samopouzdanja. Nagrađen je funkcijom državnog sekretara. Socijalisti ne spore da su sofisticirane analize državnog sekretara u praksi dale prve rezultate. U svom diplomskom radu je 'naučno obradio' poslovanje firme svog tasta,kojoj je račun bio blokiran 600 dana. Šta onda mogu da očekuju u 'Jumku','Simpu' i privredi Srbije. Ko još veruje da jedan ovakav napredni stručnjak može da sprovodi strukturne reforme i privatizaciju", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.