Smrdljive zgrade sistemski problem u Beogradu

Izvor: Akter, 20.Avg.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smrdljive zgrade sistemski problem u Beogradu"

Građevinska direkcija Srbije do kraja meseca napraviće okvirni plan sanacije zgrada u naselju “Mileva Ajnštajn” čiji stanari imaju uvećane vrednosti štetnih materija u organizmu

Ovo je izjavila danas portparol te direkcije Katarina Konc.

Konc je za B92 rekla da je taj problem sistemski jer ga, prema njenim rečima, ima još najmanje šest zgrada i pet drugih investitora u Beogradu, te da prevazilazi okvire Građevinske direkcije Srbije i da državne institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << moraju da se uključe.

Ona je navela da je utvrđeno da problem potiče od sredstva za premazivanje prilikom betoniranja, koje se standardno koristi prilikom izlivanja betonskih konstrukcija, a koji su izvođači radova kupili u regularnom prometu na stovarištu.

Konc je dodala da je Direkcija, koja je izgradlia stanove, reagovala brzo, a da odgovornost snosi “onaj koji je pustio da se hemijski neispravna sredstva nadu na tržištu”.

"Pitanje je za nadležne institucije kako se pomenuto sredstvo koje očigledno ima sumnjiv hemijski sastav našlo u regularnom prometu", rekla je Konc.

Ona je rekla da je pre mesec i po dana stanarima ponuđeno da se isele iz stanova, kao i da Direkcija snosi troškove preseljenja, zakupa novog stana, režija, komunalija i pregled na Vojnomedicinskoj akademiji.

Konc je takođe dodala da su zgrade koje je izgradila Građevinska direkcija Srbije prošle tehnički pregled i da su useljene u zimskom periodu, dok su prvi problemi pojavili u junu.

Prema njenim rečima, direkcija je podnela prijave svim relevantnim republičkim i gradskim inspekcijama kako bi se utvrdile sve okolnosti u tom slučaju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.