Smenjeni direktor škole u Čačku najavljuje tužbu: Sklonjen sam zbog POLITIKE

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjeni direktor škole u Čačku najavljuje tužbu: Sklonjen sam zbog POLITIKE

Smenjeni direktor Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku Dragan Kovačević najavio je danas da će podneti tužbu sudu jer je, kako je ocenio, smenjen iz političkih razloga.

Kovačević je na konferenciji za novinare rekao i da je "smenjen nezakonito, kršenjem procedura". Naveo je i da nije bilo propusta u radu škole kada je nekoliko učenika optužilo profesora za seksualno uznemiravanje i istakao da je i tužilaštvo odbacilo prijavu protiv tog profesora.

"Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bitno što smo mi uštedeli prošle godine četiri miliona dinara, nego ih samo interesuje dres koji nose. To je ono što je strašno. Nije bitan rezultat nego je samo važan dres", rekao je Kovačević.

Najavio je i da će kada bude dobio tužbu na sudu sam podneti ostavku.

Ministarstvo prosvete donelo je sredinom avgusta odluku o smeni direktora Prehrambeno-ugosititeljske škole.

Odluka je doneta nakon izveštaja Republičke prosvetne inspekcije koja je posetila školu krajem jula u kome je navedenoda su uočene nezakonitosti u radu prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenika od strane profesora i da nije postpupljeno po preporuci ombudsmana.

Kovačević je rekao da nije ispoštovana procedura prilikom njegove smene jer Ministarstvo prosvete nije razmatralo njegove primedbe na izveštaj prosvetne inspekcije.

On je rekao i da je taj izveštaj u suprotnosti sa izveštajem koji je sačinila ista inspekcija u maju kada je zaključila da nema nezakonitosti u radu diretkora i škole. Kovačevića, koji se na mestu direktora škole nalazio od njenog osnivanja 2003. , podržali su kolektiv škole koji je najavio potpunu obustavu rada zbog njegove smene, Školski odbor i Savet roditelja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.