Slučaj Andrej Vučić: Sudija izostao sa ročišta

Izvor: Mondo, 02.Jul.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Andrej Vučić: Sudija izostao sa ročišta

Pred Višim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

"Nismo krivi"

Pri prvom pojavljivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u sudu, kada je čitana optužnica, optuženi su se kratko izasnili da nisu krivi. Njihovi advokati istakli su da je optužnica "krivo postavljena", nejasna i da nije individualizovana odgovornost policajaca.

Oni se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i na dvojicu pripadnika jedinice vojne policije "Kobre" tokom Parade ponosa 2014.

Oni bi u nastavku suđenja trebalo da počnu da iznose svoju odbranu.

Pripadnici Žandarmerije se, ; kao saizvršioci, terete za krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe, u sticaju s krivičnim delom zlostavljanja i mučenja. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret im se stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.