Selaković: Ne pamti se da je toliko urađeno u srpskom pravosuđu

Izvor: RTS, 30.Jul.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ne pamti se da je toliko urađeno u srpskom pravosuđu

Ministar pravde u tehničkoj Vladi Srbije Nikola Selaković obišao je renoviranu zgradu pravosudnih organa u Katanićevoj ulici u Beogradu, gde je nedavno preseljen Apelacioni prekršajni sud, i tom prilikom poručio da je Ministarstvo pravde u protekle dve godine obnovilo, adaptiralo i izgradilo više od 60.000 kvadratnih metara za smeštaj pravosudnih organa.
"U prethodne dve godine, Ministarstvo pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je obnovilo, adaptiralo i izgradilo preko 44.000 kvadratnih metara objekata pravosudnih organa, a računajući dve zgrade u Katanićevoj, budući da će 'Velika Katanićeva' biti predata na upotrebu za desetak dana, dolazimo do podatka o neverovatnih više od 60.000 kvadratnih metara za smeštaj pravosudnih organa", rekao je Selaković novinarima.

Prema njegovim rečima, ne pamti se da je u roku od dve godine toliko urađeno u srpskom pravosuđu.
Objekat koji je danas obišao - "Mala Katanićeva" je potpuno renovran u proteklih godinu dana za potrebe Apelacionog prekršajnog suda, koji pokriva teritoriju čitave Republike, ali i za potrebe zajedničkih službi pravosudnih organa u gradu Beogradu koje su u planu da budu osnovane, čime bi se rasteretili pravosudni organi opštih poslova.
Selaković je rekao da se radi na iseljavanju Palate pravde, kao najvećeg objekta pravosudnih organa, pa će u naredne dve godine u prostorijama u Katanićevoj biti smešteno i Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Uveren je da će i taj objekat, koji će biti potpuno renoviran, biti otvoren za dve godine.
Ministar je precizirao da je za godinu dana radova na zgradi u Katanićevoj, koja je jedan od objekata kompleksa nekadašnjeg Vojno-tehničkog instituta, izvršena potpuna adaptacija enterijera, instalacija, mokrih čvorova, a u drugoj fazi i fasada, keramika na balkonima...
Prema njegovim rečima, ta zgrada, koja ima 3.500 kvadratnih metara i 113 kancelarija i kabineta, sada sija jednim potpuno novim sjajem.
"Ova zgrada je, prema mojim saznanjima, građena negde 1946-1947. godine za potrebe hotela omladine Informbiroa, do nedavno je bila ruglo Vračara, a danas izgleda kao potpuno novi objekat", naglasio je Selaković i naveo da je Srbija u nju uložila 97,5 miliona dinara.
Selaković je podsetio i da je u prethodne dve godine urađena zgrada nekadašnjeg Aeroinženjeringa, danas zgrada građanskih odeljenja Prvog osnovnog suda, adaptirana je i rekonstruisana zgrada nekadašnjeg Petog osnovnog suda, koja je danas zgrada celog Prekršajnog suda za grad Beograd, u potpnosti renoviran objekat osnovnog suda u Leskovcu, Pirotu, izgrađena nova zgrada Prekršajnog suda u Raški...
Predsednik Apelacionog prekršajnog suda Zoran Pašalić zahvalio se u ime 174 zaposlena i 65 sudija tog suda građanima i Ministarstvu pravde koji su izdvojili ne mala sredstva da posle 50 godina sudije Prekršajnog apelacionog suda, kao i sudije Prekršajnog suda u Ustaničkoj dobiju primerene prostorije za rad.
"Preko 50 godina su radili u neuslovnim prostorijama, ovo sad je zaista primereno sudu", istakao je Pašalić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prekršajni Apelacioni sud prvi put u svom prostoru

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016

Ministar pravde Srbije u tehničkom mandatu Nikola Selaković obišao je obnovljenu zgradu u Katanićevoj ulici u kojoj će, pored Prekršajnog apelacionog suda, raditi zajedničke službe pravosudnih organa i Više javno tužilaštvo koje će tu biti smešteno do završetka obnove Palate pravde...Selaković...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.