Saradnja sa OEBS-om u borbi protiv terorizma

Izvor: RTS, 28.Jan.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa OEBS-om u borbi protiv terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Piterom Burkhardom nameru MUP-a da se aktivno bavi borbom protiv terorizma.
Nebojša Stefanović je najavio i rad na Strategiji za borbu protiv terorizma i Akcionom planu za njeno sporovođenje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.

Sagovornici su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "o aktuelnoj saradnji, donošenju novog zakona o policiji koji će doprineti reformskim procesima i unapređenju rada MUP, kao i o predsedavanju Srbije OEBS-u u 2015."
Na sastanku je bilo je reči i o evropskim integracijama, naročito o aktivnostima u Poglavlju 24 - Pravda , sloboda i bezbednost.
Stefanović i Burkhard su razgovarali i "o nastavku saradnje u oblasti unutrašnje kontrole policije i rada policije u zajednici koje su, uz borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, jedan od prioriteta MUP".
Na sastanku je najavljeno skoro predstavljanje rezultata istraživanja javnog mnjenja o radu policije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.