San svakog gejmera: Najbolji uređaji za virtuelnu realnost (VIDEO)

Izvor: NovaEnergija.net, 04.Dec.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San svakog gejmera: Najbolji uređaji za virtuelnu realnost (VIDEO)

Setovi za virtuelnu realnost su do skoro bili samo u filmovima naučne fantastike, ali sada svako može iskusiti novi svet gejminga i to iz prostorija svog stana. Pojavilo se dosta kompanija koje su počele da nude virtualno iskustvo, ali su se tri uređaja izdvojila kao najbolji VR setovi.
U pitanju su Oculus Rift, PlayStation VR i HTC Vive
Ova tri uređaja su najveći konkurenti jedni drugima i svi će vam ponuditi najsavremenije igračko iskustvo. Sve popularne >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << naslove možete igrati uz pomoć ovih virtualnih setova, a posebne igrice kao što je Batman Arkham VR specijalno su napravljene samo za ovaj virtualni vid gejminga.

Prvi VR uređaj koji je stekao ogromnu popularnost bio je Oculus Rift. On je prvi ponudio kvalitetan virtuelni užitak video igrica. Posle nekoliko slatkih simulacija, Oculus je svoj uređaj prilagodio i popularnim naslovima, pa ste mogli da ga koristite i u drugim igrama.

PlayStation VR i HTC Vive su takođe za stopama Oculus Rifta. Sva tri uređaja nude slične tehničke performanse i pružaju odlična užitak, jedina razlika je u izgledu uređaja i načinu korišćenja. HTC Vive je najkompleksniji, jer nudi i upravljače za ruke pomoću koji možete kotrolisati svog „heroja“ u realnom vremenu.

Uz pomoć ovih naprava možete sebe transformisati u novi svet, u novu dimenziju koja će vam delovati prilično stvarno. Na ovaj način se otvaraju potpuno nove i beskrajne mogućnosti gejminga, što znači da bi u bliskoj budućnosti možda bili i svedoci pravog matriksa koji ćemo moći da posećujemo.
Ako vas interesuju cene ovih VR setova, onda treba da znate da Oculus Rift možete kupiti po ceni od 600 dolara, Play Station VR po ceni od 400 dolara, a HTC Vive po ceni od 800 dolara.
Izvor: muskimagazin.rs
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.