Saglasnost oko zahteva

Izvor: Akter, 05.Maj.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saglasnost oko zahteva

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić sa saradnicima prihvatio je danas sve zahteve Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) u okviru kampanje "Potpiši za 10"

Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja postignuta je saglasnost o svim zahtevima studenata.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predložilo je Nacrt izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, a kojim se prihvata predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << studenata da broj ispitnih rokova određuju samostalne visokoškolske ustanove u dogovoru sa studentskim parlamentima, što daje mogućnost da studenti imaju više ispitnih rokova nego sada.

Dogovoreno je i da se izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju reguliše i status produžene godine, kao i da granica za budžet i dalje ostane 48 bodova.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ostalo je pri stavu i nije dalo saglasnost za povećavanje školarina i podsetilo je na zakonsku odredbu da fakulteti omoguće transparentnost, kao i uvid u strukturu školarina studentima i javnosti.

Ministarstvo je u potpunosti podržalo zahtev studenata za uvođenje sistema integrisanih petogodišnjih studija za obrazovanje nastavnika, što je u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja do 2020. godine, a što će biti regulisano i novim Zakonom o visokom obrazovanju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.