SVE ZA ALEKSIN ZAKON Peške došao iz Novog Sada, a u Beogradu ga dočekala grupica ljudi

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE ZA ALEKSIN ZAKON Peške došao iz Novog Sada, a u Beogradu ga dočekala grupica ljudi

U centru Beograda je danas održana skup sa zahtevom za donošenje takozvanog "Aleksinog zakona" protiv vršnjačkog nasilja, među decom.

Predstavnik udruženja "Dva minuta tišine" Vladimir Jovanović koji je pešice iz Novog Sada došao na skup ispred Biblioteke grada Beograda, na kojem je bilo samo desetak građana, kazao je da je takav zakon neophodan "jer svako dete u vrtiću ili školi mora biti bezbedno".

- Odlučio sam da peške dođem iz Novog Sada jer je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vreme za šokantniji način protesta, a koji je opet miran. Cilj je da usvojimo zakon i da što više ljudi zna za borbu protiv vršnjačkog nasilja, ali i da zna da postoji već uređeni sistem kako bi taj problem mogao da se reši - kazao je Jovanović novinarima.

Pročitajte još:

Pored Beograda, građani su se danas okupili i u Novom Sadu i Vršcu, takođe zahtevajući usvajanje zakona koji bi se nazvao po dečaku Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je izvršio samoubistvo pošto ga je dugo maltretirala grupa đaka iz njegove škole, a nastavnici nisu reagovali adekvatno.

Trojica tih maloletnika osuđena su zbog nasilja na maksimalne kazne za svoj uzrast. Vođa grupe dobio je pojačan vaspitni nadzor šest meseci do dve godine, a druga dvojica ukor suda. Školu je sud kaznio sa pola miliona dinara, a direktorku Suzanu Popović Ickovski sa 50.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Građani zahtevaju zakonsko suzbijanje nasilja među decom

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jun.2016

U centru Beograda je danas održana skup sa zahtevom za donošenje takozvanog "Aleksinog zakona" protiv vršnjačkog nasilja, među decom...Predstavnik udruženja "Dva minuta tišine" Vladimir Jovanović koji je pešice iz Novog Sada došao na skup ispred Biblioteke grada Beograda, na kojem je bilo samo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.