ŠVALERACIJE POZNATIH: 7 seks-afera koje su potresle Srbiju

Izvor: Kurir, 29.Avg.2015, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠVALERACIJE POZNATIH: 7 seks-afera koje su potresle Srbiju

Švaleracije pojedinih oficira i političara često su pojedince koštale položaja

1. Draža u zagrljaju žene svog druga

Vođa Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini tokom rata bio je u vezi s Milenom, ženom svog prijatelja, majora Aleksandra Mišića

Veza Dragoljuba Draže Mihailovića i Milene, supruge njegovog ratnog druga Aleksandra Mišića, jedna je od velikih tajni Ravnogorskog pokreta.

Porodični prijatelji
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Aleksandar, sin vojvode Živojina Mišića i njegove supruge Nemice Lujze, bio je dve godine stariji od Draže. Kao oficir srpske vojske ratovao je u Balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu. Uz Dražu je bio i od samog početka Drugog svetskog rata. Upravo mu je Mišić preporučio da za bazu izabere Ravnu goru, jer ima idealan strateški položaj. Majore Aleksandra Mišića i Ivana Fregla 6. decembra 1941. godine tokom ofanzive na Ravnu goru zarobili su Nemci i docnije streljali.

O ovoj zabranjenoj vezi doktor Branko Latas, koji je svojevremeno bio i direktor Arhiva Vojnoistorijskog instituta, rekao je:

- Draža i Aleksandar Mišić bili porodični prijatelji u godinama pre rata. I ljubav između naočitog generalštabnog pukovnika i lepe Milene, Mišićeve supruge, rođena je u to vreme. Njihovoj vezi pogodovalo je i to što je Aleksandar Mišić imao probleme s alkoholom. Ta je veza istoričarima poznata stvar, ali je mnogi prećutkuju jer baca ružno svetlo na Dražu.

Pismo kao dokaz

Istoričar Borivoje Karapandžić je kao ljotićevac 1945. godine pobegao pred partizanima u Italiju, a od 1950. godine živeo je u Sjedinjenim Američkim Državama.

Episkop šabački Lavrentije odlikovao ga je Ordenom Svetog vladike Nikolaja.

U knjizi “Građanski rat u Srbiji 1941-1945”, na strani 130. Karapandžić objavljuje pismo koje mu je 1957. godine uputio ratni potpredsednik Valjeva o pokušaju oslobađanja Aleksandra Mišića i Ivana Fregla iz zarobljeništva u nacističkoj Nemačkoj.

Pregovori bez uspeha

- Ja sam mogao i hteo da ih obojicu spasem i oslobodim, na veliku molbu Mišićeve sestre Ele, udove Marković, apotekarice i moje bivše kirajdžike, jer sam tad bio uhvatio dobre veze s nemačkim kapetanom Štenclom (...)

Taj kapetan Štencel mi je u poverenju saopštio da odem kod njih u zatvor i da ih nagovorim, da samo pred njim izjave da pristaju da priđu đeneralu Milanu Nediću, da privremeno stupe u njegove oružane odrede i da će ih on spasti i zadržati u Valjevu. A posle kad on ode iz Valjeva mogu slobodno ponovo da odu kod Draže Mihailovića u šumu.

Kad sam im ovo saopštio u zatvoru i objasnio stvar, Fregl se potpuno sa mnom složio i usvojio moj predlog, dok je Mišić bio pijan, s flašom rakije u rukama.

Napao me je, psujući Nemcima oca i mater, da on neće ničije pomoći, da mrzi i svoju rođenu mater jer je Nemica... Kad je se smirio, rekao mi je: “Donesi ti meni rakije ako si čovek, gledaj svoja posla, a za mene ne brini.”

Milena mu radi o glavi

Kad sam sve ovo gospođi Eli, sestri, saopštio, opet me je zamolila da odem kod Štencla i da pokušam sve kako bi ih spasao, što sam sutradan i učinio. Na vratima kancelarije Štencla, presrela me je žena Mišićeva, zgodna i lepo obučena dama, i rekla mi je da se ne zauzimam za Mišića, da ona ima ljude koji sigurno rade za njegovo oslobođenje! Kad sam ovo saopštio gospođi Eli, uhvatila se za kose i na glas zakukala: “Ona mu radi o glavi, jer živi s Dražom na Ravnoj gori!”

Branko Latas kaže da je vrlo verovatno da je Draža baš u Struganik, a odatle na Ravnu goru, otišao zbog Milene Mišić, i dodaje da je u seriji “Ravna gora” njihov susret namerno prikazan drugačije. Milena u seriji, kad Draža dođe kod Mišića, kaže: “A, to je taj pukovnik za kog sam čula!”

I MRTVA U NJEGOVOJ BLIZINI

Davorjanka je  bila uz Tita tokom celog rata. Neki su kazivali da je toliko temperamentno vodila ljubav da je borcima bilo neprijatno zbog jecaja i uzdaha koji su dopirali iz Titovog šatora. Umrla je od tuberkuloze 1946. i sahranjena u krugu Belog dvora

UTEHA

Kad se saznalo za vezu žene Ljubodraga Ðurića i Petra Stambolića, a nije se znalo čije je začeto dete, Udba je diskretno organizovala abortus. Da ga uteši, Tito je krajem aprila 1952. Ðurića postavio na mesto predsednika Udruženja rezervnih oficira Jugoslavije

TEZE I DRAME

Sve do danas neki publicisti, bez ikakvih dokaza, zastupaju tezu da je Matija Bećković Stanku Veselinov zaveo po zadatku Udbe. O ovoj aferi snimljena je drama “Dosije 128”, koja je nekoliko puta emitovana na televiziji

BATINE U ZATVORU

Suđenje za napad na advokata Nikolu Barovića iz 1997. završeno je tek 2007. i Petar Panić je upućen na izdržavanje kazne. Samo dan pre izlaska iz zatvora posle osam meseci, Panića je u KPZ Padinska skela pretuklo 11 zatvorenika. Mnogi veruju da je on priznao krivicu samo da bi zaštitio Vojislava Šešelja

SAMO DA SE USNE SPOJE

Pokrenut je sudski proces, a Ljiljana Nestorović je izjavila: “Vuk Obradović je nasrnuo na mene i prvi put me uhvatio za obe ruke i počeo da privlači sebi s očiglednom namerom da me poljubi u usta, pritom govoreći da mu treba nežnosti: ‘Samo da nam se usne spoje’, rekao je”

Sledeće subote: 7 najvećih hajduka Jugoslavije



Bez političke štete

Dragan Maršićanin se zbog afere razveo od žene, ali mu to nije nanelo vidljivu političku štetu. Bio je kandidat za predsednika Srbije, predsednik Skupštine Srbije, ministar privrede. Posle odlazi na mesto ambasadora u Švajcarskoj gde je, pisali su tabloidi, vodio ljubavnicu




Bez političke štete

Dragan Maršićanin se zbog afere razveo od žene, ali mu to nije nanelo vidljivu političku štetu. Bio je kandidat za predsednika Srbije, predsednik Skupštine Srbije, ministar privrede. Posle odlazi na mesto ambasadora u Švajcarskoj gde je, pisali su tabloidi, vodio ljubavnicu

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.