STIGLA POMOĆ Otplaćen dug za trojke na kredit

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLA POMOĆ Otplaćen dug za "trojke na kredit"

Javili su nam se iz „Elektromreža Srbije“, otplatiće nam kredit. Sad više uopšte ne moram da brinem - kaže za „Blic“ Marija Petrović iz Pukovca, majka trojki začetih vantelesnom oplodnjom zbog koje je podigla kredit.

A od pre dva dana u najsrećnijoj porodici u Pukovcu kod Doljevca više ništa nije isto. Posle pisanja „Blica“ da su Marija i Miroslav morali da se zaduže u banci kako bi otišli na vantelesnu oplodnju, uprkos jednoj plati od 30.000 dinara od koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trećinu daju za ratu, Srbija se udružila da pomogne Petrovićima.

- Zvali su iz „Elektromreža“ i rekli da će nam finansijski pomoći i otplatiti celi kredit. Zahvalni smo im. Od juče je sve lakše, ne brinem više da li ćemo imati novca za rate. Srbija ima dobre ljude - priča Marija.

Roditeljstvo najveća radost

Nikola Petrović, direktor JP „Elektromreže Srbije“, kaže da je, čim je pročitao tekst u „Blicu“ o porodici Petrović koja je podigla kredit da bi otišla na postupak vantelesne oplodnje, odmah doneo odluku.

- Kao društveno odgovorna kompanija finansijski ćemo podržati ovu hrabru i odvažnu porodicu koja je primer da je borba za roditeljstvo teška, ali da je to i najveća radost. Novac se uvek nađe - kaže Petrović za „Blic“.

Humani ljudi zovu, nude podršku. I studenti Beogradskog univerziteta pokrenuli su akciju da uplate novac ovoj porodici i tako im finansijski pomognu. Napravili su i računicu. Pošto njihova grupa na Fejsbuku broji 26.500 članova, ako bi svako uplatio 10 dinara skupili bi iznos za koji su se roditelji zadužili podižući kredit.

A pre samo deset meseci, kada je podnela zahtev za kredit kako bi platila vantelesnu oplodnju, Marija je strepela, da li će postupak uspeti i da li će postati mama, da li će izgubiti posao i kako će onda plaćati rate... Jer svakog meseca, uspelo ili ne, morala je da izdvoji 10.000 dinara, kolika joj je rata za kredit uzet na tri godine. Kako sreća prati odvažne i hrabre, vantelesna joj je uspela iz prve, a tri embriona su se primila. Rodila je 17. novembra 2014. u Beogradu tri devojčice - Helenu, Saru i Danicu.

Kaže da je uprkos strahu bila pozitivna i imala veliku veru u uspeh.

- Nije mi bilo svejedno. Toliki novac, 280.000 dinara, pozajmljujem od banke i idem u postupak koji je neizvestan. Ali, bez obzira na sve, i da nije uspelo, opet bih pozajmila novac i pokušala ponovo - kaže Marija.

Posle godina borbe i lečenja, poručuje ova odvažna mama, nema odustajanja. Jer deca su najveća sreća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.