STIGLA DOUMENTACIJA Lončar: Čuvaru niššta nažao nije učinjeno, niti je loše lečen

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLA DOUMENTACIJA Lončar: Čuvaru niššta nažao nije učinjeno, niti je loše lečen

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da preminulom čuvaru sruššenih objekata u Savamali “niššta nažžao nije učinjeno“, niti je u njegovom lečenju došlo do bilo čega što bi predstavljalo krššenje lekarske etike.

"Medicinska dokumentacija koju sam tražio je stigla i u onome što sam video nisam našao da je bilo ikakvih problema, da je on lošše lečen ili bilo ššta slično" rekao je Lončar za Tanjug.

"Niti je Tanaskoviću neššto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << namerno urađeno, niti je lošše lečen", istakao je Lončar.

Lončar je danas popodne zatražžio od VMA da mu se "za sat vremena" dostavi medicinska dokumentacija Tanaskovića.

Slobodan Tanasković je preminuo juče na VMA, na Klinici za gastroenterologiju, gde je, prema navodima medija, hospitalizovan pre izvesnog vremena "u predinfarktnom stanju".

Lončar je, komentarišući izjavu ombudsmana Saše Jankovića na tviteru, rekao da je njegov pristup korektan.

Pročitajte još:

Janković je, naime, naveo da je Tanaskovića upoznao i da veruje da je on mogao da pomogne u istrazi događaja u savamali, ali da "bilo kakve insinuacije u vezi njegove smrti nemaju činjeničnog osnova i nekorektne su prema zdravstvenim radnicima".

"Ono sto je neosporno je da imamo dug i prema sebi i prema njemu da tu noć, o kojoj je hrabro svedočio i koju je jako teško podneo, osvetlimo iz svih uglova i to će nadlezni organi, siguran sam, uraditi do kraja", ocenio je ombudsman.

Lončar je, međutim, ocenio da je ozbiljan problem ono što je istim povodom napisao poverenik za zašštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub ŠŠabić, odnosno da je od kolega preminulog čuvara čuo da su njemu na VMA zbog psihičkih problema vezivane ruke i noge.

On je konstatovao da je to što je Šabić uradio krššenje zakona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.