ŠOK INSPEKCIJA Zatečeno 117 radnika na crno u teretanama, pekarama...

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK INSPEKCIJA Zatečeno 117 radnika "na crno" u teretanama, pekarama...

Kod 264 poslodavca u Beogradu, u akciji pojačanih nadzora koje je Inspektorat za rad izvršio 21. maja, zatečeno je 117 osoba na radu "na crno" od ukupno 832 angažovana lica.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, nadzor je obavljen u objektima za rekreaciju, ugostiteljskim objektima, pekarama i na gradilištima. Istovremeno su izvršeni nadzori i u fitnes klubovima i teretanama na teritoriji cele Srbije.

Inspektori rada su u oblasti radnih odnosa podneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu 15 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca.

Zbog prekršaja za koje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu, inspektori rada su poslodavcima izdali šest prekršajnih naloga.

Doneto je ukupno 120 rešenja, od kojih 58 u oblasti radnih odnosa, 68 u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, i četiri o zabrani rada na radnom mestu.

Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu „na crno", neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, kao i to da je na gradilištu u Bloku 65 (Novi Beograd) oko 15 radno angažovanih pobeglo u trenutku dolaska inspektora, i u buduće će biti organizovani pojačani inspekcijski nadzori kod poslodavaca koji se bave navedenim delatnostima u Beogradu, kao i na teritoriji upravnih okruga Republike Srbije.

Inače, kako se navodi u saopštenju, nadzor je trajao do kasnih večernjih sati, a obavljen je po principu „rotacije", što znači da inspektori vrše kontrolu van teritorija na kojima inače rade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zatečeno 117 radnika "na crno" u teretanama, pekarama..

Izvor: Kamatica.com, 22.Maj.2015

Kod 264 poslodavca u Beogradu, u akciji pojačanih nadzora koje je Inspektorat za rad izvršio 21. maja, zatečeno je 117 osoba na radu "na crno" od ukupno 832 angažovana lica. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, nadzor je obavljen u objektima za rekreaciju, ugostiteljskim objektima, pekarama...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.