Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRT DEČAKA IZ LOZNICE Doktor se vratio na posao; Bolnica: Nemamo osnova da ga sprečimo da radi

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici, kojeg roditelji Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, preminulog 8. oktobra u Beogradu usled nastanka sepse, okrivljuju za neadekvatno pruženu zdravsvenu negu nakon što je dečak polomio ruku, počeo je da radi u ponedeljak, pošto mu je istekao godišnji odmor, koji je koristio od 10. oktobra.

Kako su potvrdili u upravi bolnice, do njih nije stigao bilo kakav dokument na osnovu kojeg bi doktoru bilo onemogućeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se vrati na posao posle dvonedeljnog godišnjeg odmora.

– Vršilac dužnosti direktora nije imao bilo kakvog osnova da onemogući doktoru Bojaniću da se vrati na svoje radno mesto jer još uvek nije pokrenut nikakav krivični postupak. Nije bilo osnova ni za pokretanje nekog drugog procesa ili suspenzije. Doktor Bojanić trenutno radi kao odeljenski lekar i neće raditi u ambulanti – potvrdila je Dragana Vasiljević, zadužena za odnose s javnošću u Opštoj bolnici.

Doktor Bojanić je po prvobitnoj izjavi rukovodstva bolnice trebalo da koristi slobodne dane do 17. oktobra, odnosno nedelju dana, ali zbog svih okolnosti njemu je produžen godišnji odmor za još jednu sedmicu.

Vršilac dužnosti javnog tužioca Zoran Nestorović, potvrdio je danas da još uvek nije pristigla sva dokumentacija na osnovu koje bi bilo moguće dalje postupati u ovom slučaju, kao i da ne očekuje da će obdukcioni nalaz stići pre kraja ove sedmice. Porodica preminulog dečaka saznala je od komšija da se doktor Bojanić vratio na posao i da radi na odeljenju ortopedije.

Otac: Moje dete niko ne može da vrati, ali nadam se da će pravda pobediti

- Čuo sam da je doktor počeo da radi i ja to razumem jer krivični postupak nije ni pokrenut. To su objasnili i ljudi iz Lekarske komore, koji su rekli da nema nikakvog osnova za njihovo dalje postupanje, oduzimanje licence ili suspenziju dok se pred sudom ne pokrene konkretan proces. Tužilaštvo za sada ima moju i doktorovu izjavu, a šta će dalje biti videćemo posle nalaza obdukcije i svih drugih izveštaja. Moje dete niko ne može vratiti, ali se nadam da će pravda pobediti – kaže Milan Nikodinović, otac dečaka Radenka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMRT MALOG RADENKA: Ortoped ponovo na radnom mestu

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2016

Dve i po nedelje od tragične smrti malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka: Tužilac prikuplja informacije DOKTOR Dobrivoje Bojanić, kome roditelji dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka pripisuju odgovornost za smrt njihovog deteta 8. oktobra, vratio se na posao na Odeljenju...

Nastavak na Večernje novosti...

SMRT DEČAKA IZ LOZNICE Bolnica prelomila: Doktor NEĆE RADITI dok traje istraga

Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 13:15

Dva dana posle ponovnog javljana na posao, doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici koga roditelji preminulog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka okrivljuju za neadekvatno pruženu zdravstvenu negu nakon što je dečak polomio ruku, u sredu se nije pojavio na radnom mestu...– Uprava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.