SANU bira nove članove 5. novembra

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANU bira nove članove 5. novembra

Konferencija svih članova biće održana 8. oktobra

BEOGRAD - Srpska akademija nauka i umetnosti održaće 8. oktobra konferenciju svih članova na kojoj će biti predstavljeni kandidati za članstvo u SANU, o kojim će se glasati 5. novembra na izbornoj skupštini, rečeno je u Beogradu.

Akademik Marko Anđelković kazao je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen plan rada od septembra do novembra ove godine, da će mediji o detaljima izbora biti obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na posebnoj konferenciji u oktobru pre predstavljanja kandidat.

Na konferenciji je inače rečeno da će u naredna tri meseca u SANU i ogranku SANU u Novom Sadu biti održano 16 naučnih skupova, tri predavanja, devet predstavljanja knjiga, sedam izložbi u obe galerije i 19 koncerata.

Biće objavljeno devet novih izdanja, SANU će učestvovaće u noći istraživača, a imaće i dva bilateralna susreta sa akademijama iz regiona. Među naučnim skupovima koji je akademik Anđelković izdvojio je skup "Vek i po Jovan Cvijića" na kom će biti razmotren njegov značaj za mnoge nauke kao i skup o pitanjima jezičkog planiranja.

Anđelković je na konferenciji pokazao i knjigu Hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji koja je urađena samo na engleskom jeziku čiji je cilj da se svetska javnost upozna sa tom tematikom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.