SAMI SMO KRIVI Naši proizvodi traženi u svetu, ali se prodaju u tuđim radnjama

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMI SMO KRIVI Naši proizvodi traženi u svetu, ali se prodaju u tuđim radnjama

Srpski proizvodi traženi su u inostranstvu. Pomislićete, promovišu ih naši trgovci koji imaju radnje svuda po svetu. Greška! Keks, čokolade, bombonjere i suhomesnate proizvode sa naših prostora prodaju se u specijalizovanim turskim, mađarskim, ruskim i hrvatskim prodavnicama.

U Amsterdamu se nalazi “Turski supermarket“. U “Turskom supermarketu“ pored tulumbi, ratluka i baklava mogu da se kupe Mančmelou i Eurokrem blok. Srbi koji nalete na ovu sliku pomisliće “Turci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se kite srpskim perjem“, ali je istina malo drugačija, piše 24sata.rs.

- Ne pokušavaju oni to da poture kao svoje, nego su uočili da u Holandiji ima dosta ljudi sa naših prostora koji su zainteresovani da kupe ove proizvode, pa su kao pravi poslovni ljudi, rešili i da im ih ponude. Važno je da se naši proizvodi kupuju i van granica naše zemlje, da izvoz raste, nije važno ko ih prodaje - kaže Vera Vida, predsednica Centra potrošača Srbije.

Ona kaže za "24 sata" da to nije jedinstven slučaj.

- Moja ćerka je trenutno u Kanadi, a naše proizvode kupuje u hrvatskoj prodavnici. Neko ko se setio da će ići dobro, naručio ih je i zarađuje na njima.

Isto mi je jedna prijateljica rekla da u Americi, u Čikagu, jedna mađarska prodavnica prodaje srpske proizvode. Mađar je prepoznao da u Čikagu ima dosta Srba naviknutih na domaće proizvođače i rešio da to iskoristi. Kanada je takođe prepuna naših ljudi, pitanje je samo zašto se oni toga nisu setili, pa otvorili “Srpsku prodavnicu“? Zašto Srbi u inostranstvu nisu prepoznali da postoji tržište za srpske proizvode - pita se Vida.

Dok se to ne desi, tu su turske, mađarske i hrvatske specijalizovane nacionalne prodavnice sa srpskim proizvodima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske proizvode prodaju u tuđim radnjama

Izvor: B92, 30.Jul.2015

Srpski proizvodi traženi su u inostranstvu. Keks, čokolade i bombonjere prodaju u specijalizovanim turskim, mađarskim, ruskim i hrvatskim prodavnicama...U Amsterdamu se nalazi “Turski supermarket“. U “Turskom supermarketu“ pored tulumbi, ratluka i baklava mogu da se kupe Mančmelou i Eurokrem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.