Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi neće na bolovanje

30.07.2015. -

Samo 18 odsto radno aktivnog stanovništva u Rusiji radije će se oporavljati kod kuće, dok će preostalih 82 odsto ići na posao sa prehladom, pokazalo je istraživanje ruskog portala „Superdžob“, a citirale su dnevne novine „Rosiskaja gazeta“.

Zanimljivo, samo 5 posto radnika navodi da ne ide na bolovanje zbog birokratije i dugih redova kod doktora, a najrasprostranjeniji razlozi su: „Niko ne može da me zameni“ (42 odsto), zatim „Ne želim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << primam manje“ (18), „Imam važan posao“ (18) „Ja sam odgovorna osoba“ (10) i „Ne želim da poremetim šefa“ (9).

Štaviše, što je veća plata, veći je procenat onih koji kažu da su spremni da ignorišu svoje bolesti i nastave da rade, otkriva studija.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.