Izvor: Blic, 18.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ručno i mašinsko pletenje

Ručno i mašinsko pletenje

Samostalno privređivanje postaje sve važnije pa je sve više ljudi zainteresovano i za izradu rukotvorina. S povećanjem broja zainteresovanih za obučavanje, povećava se i profitabilnost, ali mora se imati na umu da je ograničen broj polaznika u jednoj grupi.

Pri obučavanju u mašinskom pletenju u suštini postoje dva osnovna programa pa najpre treba odlučiti: da li obuku obavljati na istim pletećim mašinama (istog proizvođača), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili nabaviti različite mašine. U prvom slučaju, obuka se jednostavnije obavlja, samo je pojedinim polaznicima neophodno objasniti eventualne razlike između mašine na kojoj uče i njihove sopstvene.

Veličina prostora: 30 m2 - varijanta kupovine

Broj radnika: 2 (preduzetnik, majstor-pletac)

Ulaganje kapitala: 32.500 evra (23% oprema, 46% prostor, 31% ostalo)

Rok povratka kapitala: 2 godine

Godišnja bruto dobit: 18.000 evra

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.