Rekordna poseta Banji Koviljači

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna poseta Banji Koviljači

Specijalna bolnica za rahabilitaciju "Banja Koviljača", od maja, kada je počela nova banjska sezona, beleži novi rekord u posećenosti.

Popunjenost kapaciteta je viša nego ikada u njenoj novijoj istoriji, a u odnosu na jun prošle godine zabeležen je rast od 45 odsto.

Prema rečima v. d. direktora ove ustanove dr Aleksandra Jokića, zaposleni treba da urade posao koji su ugovorili a koji je po svom obimu prevazišao i najoptimističnije prognoze za ovu godinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Zakupljeno je više od 180 kreveta a do sada je bilo sto, kapaciteti koje imamo na osnovu ugovora sa vilom "EM" i hotelom "Rojal" popunjeni su sve do kraja oktobra, ambulanta je prepuna jer nam dolaze i pacijenti iz privatnog smeštaja, svakog dana ih je sve više - kaže Jokić i naglašava da je ovo rekordna sezona koju će dugo pamtiti.

Kao najveći problem ističe to to što se u ovoj ustanovi terapije još od maja rade u dve smene, do devet sati uveče. Od početka sezone beleže porast broja pacijenata na bolničkom lečenju za oko 17 odsto, oko 30 odsto je više pacijenata u ambulanti, a u uslugama oko 30 odsto.

- Što se tiče velnes-centra, u ukupnim uslugama beleži se porast od 26 odsto u odnosu na isti period lane, dok je broj inostranih turista povećan za 37 odsto. U pitanju su uglavnom turisti iz BiH, Crne Gore, ali i iz cele Evrope. Ako uporedimo poslovanje sa junom prošle godine zabeležen je porast od oko 45 odsto. Za pola godine ostvarili smo deset odsto više prihoda, a plan je bio da se prihod poveća tri odsto i to za celu godinu - objašnjava direktor Jokić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.