Rebalans, kredit i smene obeležile Skupštinu Novog Pazara

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans, kredit i smene obeležile Skupštinu Novog Pazara

Skupština Novog Pazara usvojila je prvi rebalans budžeta za 2015. godinu, odobrila Gradu da uzme kredit od 300 miliona dinara i smenila tri člana Gradskog veća.

Prvo zasedanje lokalnog parlamenta u 2015. godini proteklo je burno, a na dnevnom redu našle su izuzeto važne odluke.

Prvo su smenjeni članovi gradske vlade Tarik Imamović, Munir Poturak i Rešad Hodžić, a njihovu smenu predložio je gradonačelnik Meho Mahmutović.

- Želimo da osvežimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rad Veća, zahvaljujemo se bivšim članovima na kostruktivnom radu i doprinosu funkcionisanju gradske uprave. Oni odlaze na nova radna mesta – rekao je Mahmutović za skupštinskom govornicom.

Za razliku od Imamovića i Poturka koji nisu prisustvovali zasedanju, Hodžić nije želeo da ode bez komentara o svojoj smeni.

- U veću sam od 2008. godine i radio sam u najboljem interesu za građane Novog Pazara. Već duže vreme ne funkcionišu neke stvari i volim što je Mahmutović predložio moju smenu, to mi je veliki plus. Smenom je stavljena tačka na moje učešće u radu Veća, ali i tri tačke na moj politički život. Vidimo se u nekom novom filmu – ostao je zagonetan nekada drugi čovek Sandžačke demokratske partije (SDP) i najbliži saradnik Rasima Ljajića.

Novi članovi Veća su bivši generalni sekretar SDP Mirsad Jusufović, Nermin Bogućanin i dosadašnji pomoćnik gradonačelnika, Fevzija Murić.

Dva meseca nakon usvajanja budžeta, odbornici su usvojili i prvi rebalans. Do njega je, kako kažu odbornici većine, došlo zbog toga što je država u ovoj godini namenila Novom Pazaru 120 miliona dinara za infrastrukturu, a na koje nije računato kada se donosio budžet.

Tako sada budžet grada za 2015. godinu iznosi 2.644.000.000 dinara.

Većinom glasova lokalne skupštine Gradu je odobreno da kod nemačke razvojne banke KfW uzme kredit od 300 miliona dinara.

Kredit će se otplaćivati pet godina, sa grejs periodom od godinu dana. Kamata je tri odsto.

Prema rečima gradonačelnika Mahmutovića kredit će biti iskorišćen za izgradnju kanalizacione mreže i promenu azbestnih vodovodnih cevi.

Takođe, doneta je i odluka o prenošenju prava korišćenja Gradskog stadiona sa Grada na FK Novi Pazar.

Opozicija je oštro kritikovala poteze vladajuće većine. Oni smatraju da se uzimanjem kredita nepotrebno zadužuju i to, kako kažu, zbog predizborne kampanje.

Zahtevi opozicionih SDA Sandžaka i BDZ Sandžaka da se raspravlja o stanju u FK Novi Pazar, bezbednosnoj situaciji u gradu i strategiji privrednog razvoja odbijeni su većinom glasova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi Pazar se zadužuje novim kreditom teškim preko 2 milion eura

Izvor: SandzakPress.net, 28.Feb.2015, 11:58

Novi Pazar – Skupština Novog Pazara usvojila je danas prvi rebalans budžeta za 2015. godinu i odobrila Gradu da uzme kredit od 300 miliona dinara kod njemačke razvojne banke, KfW. Rebalansom budžeta povećani su prihodi za 120 miliona dinara, koje je Republika Srbija namjenila Gradu za infrastrukturne...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.