Raspisan konkurs za Programski savet RTV

Izvor: Akter, 06.Maj.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za Programski savet RTV

Odbor za informisanje Skupštine Vojvodine raspisao je danas Javni konkurs za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove Radio-Televizije Vojvodine (RTV)

Konkurs je raspisan na osnovu Zakona o javnim medijskim servisima i Pokrajinske skupštinske odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor kandidata za Programskog saveta RTV-a.

Kako se navodi u konkursu, kandidat za člana Programskog saveta bira se iz redova medijskih stručnjaka, naučnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i stvaralaca iz oblasti kulture, kao i predstavnika udruženja čiji je cilj zaštita ljudskih prava i demokratije.

Član saveta ne sme biti javni ili politički funkcioner, a mandat mu traje četiri godine. Isti kandidati ne mogu biti izabrani na tu funkciju više puta.

Tekst konkursa je na www.skupstinavojvodine.gov.rs.

Programski savet RTV je savetodavni organ koji zastupa interese građana u pogledu sadržaja koji emituje RTV, ima 15 članova koje bira Upravni odbor RTV, između 30 kandidata koje predloži Odbor Skupštine Vojvodine za informisanje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.