RHMZ upozorava na izuzetno visoke temperature u narednih sedam dana (TABELE)

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava na izuzetno visoke temperature u narednih sedam dana (TABELE)

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je u narednih sedam dana na izuzetno visoke temperature u zemlji.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, u sredu i četvrtak u većini mesta maksimalna temperatura biće od 32 do 35, a zatim do ponedelјka od 35 do 37 stepeni.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplije. Najniža temperatura od 12 do 17 stepeni, najviša od 28 do 31 stepen.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Najniža temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oko 17, najviša oko 30 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih nedelju dana, do petka će biti sunčano i toplo, a od petka do ponedeljka i veoma toplo, u većini mesta sa najvišom temperaturom od 35 do 37 stepeni.

Za sredu 19. juli na snazi je žuti meteoalarm, što ukazuje da vreme može biti opasno, ali da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene.

Meteoalarm za 19. juli

U utorak prvo na severu i zapadu, a zatim i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje i osveženje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 Prognoza RHMZ za Beograd

Prognoza RHMZ za Kragujevac

Prognoza RHMZ za Niš

U Srbiji su danas zabeležene prijatne temperature koje, prema merenjima od 13 časova, nisu prešle 27 stepeni, koliko je bilo u Paliću, Somboru, Zrenjaninu i Velikom Gradištu. Najhladnije je bilo na Kopaoniku sa samo osam stepeni.

Alarmantno stanje u regionu: Požar bukti u Tivtu, evakuisano stanovništvo (FOTO, VIDEO)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.