Prva kopija: Južnokorejski startap lansira Pororo Go za decu

Izvor: NovaEnergija.net, 23.Jul.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva kopija: Južnokorejski startap lansira Pororo Go za decu

Pa, nije dugo trajalo! Nakon velike popularnosti igrice Pokémon Go, južnokorejski startap SocialNetwork Co. stvara sličnu igricu zasnovanu na proširenoj realnosti.
Igrica će biti zasnovana na video igri Pororo the Little Penguin, a startap je već dobio dozvolu od njihovih vlasnika Iconix Entertainment, prenosi Korea Herald.
I nova igra će se zvati Pororo Go. SocialNetwork CEO Park Su-vang navodi da igrica nije slična Pokémon Go jer je namenjena deci, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << odraslima.
Iako je sličnosti već sada previše, pitanje koje se postavlja je kako će ovakva igrica biti bezbedna za decu kada je stvorila probleme i odraslima koji ne paze na saobraćaj dok love Pokemone.
Pošto je igra napravljenja za decu mlađu od osnovnoškolskog uzrasta, mi ćemo ostati svesni potencijalnih problema i nuspojava koji se mogu pojaviti igranjem ove igre“, rekao je Park.
Još detalja o ovoj igri nije objavljeno, a datum izlaska bi trebalo da bude kraj godine.
Izvor: mashable.com
Foto: Iconix Entertainment

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.