Predsednik papskog veća za Kurir: Papin dolazak u Srbiju zavisi od onih koji ga zovu

Izvor: Kurir, 30.Maj.2015, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik papskog veća za Kurir: Papin dolazak u Srbiju zavisi od onih koji ga zovu

BEOGRAD - Na putu jedinstva pravoslavne i katoličke crkve smo već pedeset godina, a u tome nam je mnogo pomogao teolog Kongar.

Ovo je izjavio kardinal i predsednik papskog veća za udruživanje hrišćana Kurt Koh preksinoć u amfiteatru Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Tamo je organizovan Međunarodni simpozijum povodom 20 godina od smrti francuskog teologa Iva Kongara i objavljivanja njegove knjige „Devet vekova kasnije“ na srpskom jeziku.

Koh je za Kurir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istakao da je moguće da papa Franja dođe u Srbiju, ali da to zavisi od onih koji ga pozivaju:

- Papa rado ide na razne strane sveta. I moguća je njegova poseta Srbiji.

Na pitanje kako komentariše papino prisustvo na društvenoj mreži Tviter, Koh je rekao:

- Medije treba shvatiti kao sredstvo, a ako služe dobru, onda su dobri.

Simpozijum je organizovala Beogradska nadbiskupija i Pravoslavni fakultet u Beogradu, a na njemu se, između ostalog, govorilo o raskolu između pravoslavne i katoličke crkve i ponovnom uspostavljanju jedinstva.

- Da smo bliži ujedinjenju, govori i to što je knjigu velikog katoličkog teologa preveo pravoslavni sveštenik - rekao je kardinal.

(N. G.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.