Povodom slučaja koji je UZNEMIRIO SRBIJU oglasio se i VISOKI DRŽAVNI FUNKCIONER!

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom slučaja koji je UZNEMIRIO SRBIJU oglasio se i VISOKI DRŽAVNI FUNKCIONER!

Ovakve stvari se ne smeju ponoviti!

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, poručila je danas, povodom slučaja deteta sa autizmom kome nije dozvoljen ulazak u avion, da za probleme tih osoba mora postojati dodatno razumevanje i pozvala građane da joj podnesu pritužbe kako bi se utvrdilo da li je prekršen Zakon o zabrani diskriminacije.

FOTO: Wikimedia

Ona je, u saopštenju objavljenom na sajtu Poverenika, podsetila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << diskriminacija na osnovu zdravstvenog stanja, kao i na osnovu invaliditeta, Ustavom i zakonom zabranjena i naglasila da se osobe sa zdravstvenim problemima ili invaliditetom susreću sa velikim brojem barijera u svim oblastima života, kao i čestim neprihvatanjem i nerazumevanjem okoline.

Sinu naše POZNATE LIČNOSTI zabranili da se UKRCA U AVION - razlog RAZBESNEO CELU SRBIJU! (FOTO)

Na osnovu informacija iz medija o slučaju deteta kome nije dozvoljen ulazak u avion, poverenica Janković je ukazala na probleme sa kojima se deca sa autizmom svakodnevno susreću i poručuje da mora postojati dodatno razumevanje za njihove probleme i potrebe kako bi živeli dostojanstveno, ravnopravno i bez diskriminacije.

"Pozivamo roditelje deteta kojem je onemogućen ulazak u avion, ali i sve ostale koji smatraju da su diskriminisani, da podnose pritužbe Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, kako bi se kroz postupke po pritužbama utvrdilo da li je prekršen Zakon o zabrani diskriminacije", poručila je poverenica Janković.

FOTO: Flickr

Sinu istoričara Čedomora Antića na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u nedelju, 6. avgusta, nije bilo dozvoljeno da se ukrca u avion na letu do Tivta da ne bi uznemirio ostale putnike.

Taj list navodi da je dečak već tri puta, bez ikakvih problema, avionom putovao do znatno udaljenijih odredišta - Tunisa, Turske i Egipta, te da mu od sada nijedna avio-kompanija nije zabranila ulaz u avion, niti je postavljala posebne uslove zbog njegovog stanja.

Avion se srušio u Bodensko jezero, dvoje mrtvih

U kompaniji "Er Srbija" žale zbog neprijatnosti kroz koju je pre tri dana prošla beogradska porodica i navode da je odluka da se mladom putniku ne dozvoli ukrcavanje u avion doneta nakon što je postao veoma uznemiren i počeo da se ponaša agresivnije dok je čekao u redu za prijavljivanje na let.

U toj avio-kompaniji kažu da su pojedini putnici, koji su takođe čekali u redu, izrazili zabrinutost osoblju kojem su, navode, bezbednost i dobrobit svih na letu prioritet.

Srušio se avion kod obale Australije, u toku potraga

"Po proceduri, svakog uznemirenog gosta mora da pregleda lekar na aerodromu da bi se utvrdilo da li je u stanju da putuje. Nakon procene doktora, obavestili smo porodicu da njihov član, nažalost, neće moći da putuje, i objasnili procedure o promeni datuma leta. Kao avio-kompanija ophodimo se jednako i nepristrasno prema svim našim gostima", kažu u Er Srbiji.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.