Poverenik za ravnopravnost da bude dostupniji

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik za ravnopravnost da bude dostupniji

Nova poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da će jedan od prioriteta tokom njenog mandata biti da instituciju poverenika učini dostupnijom i vidljivijom za građane

"To znači silazak na teren u sve lokalne samoouprave. Mislim da svi građani treba da znaju da ova institucija postoji i da joj se mogu obratiti za sve vrste diskriminacije," rekla je Jankovićeva  za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ona je kazala da je potrebna saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << s nevladinim sektorom, koji je, kako je ocenila, najvažniji partner za jačanje institucije poverenika za zaštitu ravnopravnosti, ali i demokratskog društva.

Jankovićeva je rekla da je potrebno rešiti i problem prostora jer postojeći prostor nije adekvatan za rad poverenika, jer je mali i nepristupačan za osobe sa invaliditetom i nije dostupan građanima.

"Potrebno je da pronađemo adekvatan prostor, što i jeste bio jedan od zaključaka prethodnog poverenika, ali i preporuka Evropske komisije", navela je ona.

Jankovićeva je rekla da bi građani trebalo da se jave povereniku kada god osete da su diskriminsani.

"To će unaprediti ceo sistem, ali i ovu instituciju, kao i ojačati poverenje građana u nju. Naravno, da ne treba da radimo samo onda kada postoji pritužba", kazala je poverenica.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.