Poslednji rođendan Radio Pirota

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji rođendan Radio Pirota

Radio Pirot počeo je sa radom na današnji dan pre 37 godina na zadovoljstvo svih Piroćanac. Na žalost, danas je njegov poslednji rođendan.

- Zbog neuspešne privatizacije, shodno aktuelnim zakonima Republike Srbije, po okončanju celog procesa Radio Pirot će u svojoj 38. godini prestati sa emitovanjem programa - saoptio je danas ovaj medij.

Radio Pirot je najstariji elektronski medij u Pirotskom okrugu. U sastavu IJP "Sloboda" počeo je sa radom 26. novembra 1978. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine. Odlukom Skupštine opštine Pirot od 22. februara 2006. godine iz IJP "Sloboda" izdvaja se i formira kao samostalno preduzeće JP "Radio Pirot'' i radi od 1. avgusta 2006. godine.

- Radio Pirot kao medij više od tri decenije uspostavljao je kriterijume rada i kvaliteta programa u medijskom okruženju ovog dela Srbije. Tradicija, kvalitet, efikasnost i poverenje slušalaca, osnove su na kojima je Radio Pirot izgradio svoj imidž - navode zaposleni u saopštenju.

Javno preduzeće ''Radio Pirot'' ni na poslednjoj ponovljenoj aukciji u Agenciji za privatizaciju 5. oktobra nije prodat, pa sudbina tog medija sada zavisi od osnivača - Skupštine opštine Pirot. Iako je bilo zainteresovanih kupaca koji su otkupili dokumentaciju, na aukciji 5. oktobra se niko nije pojavio, pa je aukcijska prodaja proglašena neuspešnom.

- Kad je reč o lokalnoj samoupravi ona ima dve mogućnosti – ili likvidacija Radija ili preregistracija. Ono što je sigurno jeste da će Radio Pirot po zakonu o medijima prestati sa emitovanjem programa i da će biti izbrisan iz registra medija u Srbiji. Osnivaču smo prezentovali trenutno stanje, ali nemamo informaciju kakve će biti odluke - rekao je "Blicu" glavni i odgovorni urednik Radio Pirota Slobodan Pejčić.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je nedavno "Blicu" da opština mora da poštuje zakon po kome država treba da izađe iz vlasništva medija.

- Lokalna samouprava je bila osnivač IJP "Sloboda" koje je imalo tri medija - list Sloboda, TV Pirot i Radio Pirot. Dva medija su privatizovana. Zagovarao sam i privatizaciju Radio Pirota, ali čini mi se da sam nailazio na nerazumevanje i otpor radnika. Njima se činilo da je bolje da ostanu što je moguće duže na državnim, odnosno opštinskim jaslama. Na kraju je došao zakon koji kaže da svi mediji moraju da se privatizuju. Pošto nije bilo kupaca mi jednostavno moramo da ugasimo Radio Pirot - kazao je Vasić.

U Radio Pirotu zaposleno je šest radnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.