Poslanik podnosi krivičnu prijavu zbog prebijanja

Izvor: Danas, 27.Mar.2015, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik podnosi krivičnu prijavu zbog prebijanja

Niš - Opozicioni poslanik Blagoje Bradić (Zajedno za Srbiju), koji je povređen prošle subote nakon izborne konferencije Pokreta socijalista u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv "trojice mladića koji su ga fizički napali, saopšteno je juče za naš list.

- Posedujemo lekarske nalaze, kao i nalaz sa Sudske medicine Medicinskog fakulteta u Nišu, koja je "obradila" više od 30 povreda na glavi i telu poslanika Bradića, i u kojem je navedeno da je moguće da su one nastale >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u vreme i na način na koji je to opisao povređeni poslanik. Nesumnjivo je da je te mladiće organizovao Pokret socijalista, a da su predsedniku Pokreta Aleksandru Vulinu poznate sve činjenice događaja. Njihovo ćutanje o tome budi sumnju da ti mladići imaju kriminalna dosijea, pa će onda i kvalifikacija njihovog krivičnog dela biti teža, odnosno biće to nasilničko ponašanje izvršeno u grupi - kaže za Danas Boško Ristić, Bradićev advokat i potpredsednik stranke Zajedno za Srbiju.

Poslanik Bradić prijavio je Policijskoj upravi Niš da je pretučen tokom proslave Pokreta socijalista zatvorenog tipa u ugostiteljskom objektu u zgradi niške Banovine, na koju je pozvan kao gost, a koja je bila organizovana posle izborne konferencije. Bradić je kazao da je nakon razgovora sa Vulinom napustio proslavu, a da su ga neposredno po izlasku, na stepenicama, napala tri momka, koja su ga gurala, udarala i šutirala. On se zbog povreda isto veče javio domu zdravlja, a sutradan potražio pomoć i u Kliničkom centru Niš.

Osim ZZS napad su oštro osudili i DS, Nova stranka, SDS, Zeleni Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Pokret socijalista je takođe osudio "nasilje u političkom životu" i "izrazio veliku zabrinutost i na samu sumnju da je poslanik Bradić mogao da bude napadnut". Pet dana nakon incidenta niški odbor Pokreta saopštio je da se do tada nije oglašavao jer nije želeo da remeti istragu, ali i zbog toga što "činjenice kojima on raspolaže mogu naneti štetu Bradićevom ugledu".

Iako nije naveo na koje činjenice misli, nije teško pretpostaviti da je reč o spekulaciji da Bradić nije pretučen, već da je "bio u alkoholisanom stanju i sam pao niz stepenice". Ovakvu informaciju saopštili su pojedinim medijima i nezvanični izvori u niškoj policijskoj upravi. Ni niška PU ni MUP Srbije do juče nisu saopštili bilo kakvu zvaničnu informaciju u vezi sa ovim slučajem.

Bradić: Napadnut sam

- Tačno je da su me napala tri mlađa muškarca, na stepenicama. Zadobio sam više udaraca od kojih sam pao niz stepenice - rekao je kratko poslanik Blagoje Bradić, koji je juče dao i zvaničnu izjavu u Policijskoj upravi Niš, posle koje će uslediti podnošenje krivične prijave.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.