Policija tvrdi – Novi Pazar je bezbedan

Izvor: Mondo, 30.Sep.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija tvrdi – Novi Pazar je bezbedan

Načelnik Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru Rešad Džanković izjavio je danas da je u prethodnih osam meseci na teritoriji koju pokriva ta uprava, smanjen broj krivičnih dela kao i da je ostvareno povoljno stanje bezbednosti.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Džanković je na konferenciji za novinare rekao da je od početka godine do kraja avgusta na teritoriji koju pokriva novopazarska Policijska uprava, evidentirano 1.120 krivičnih dela, što je 249 manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nego u istom periodu prošle godine.

Asistiraju - kad je sve čisto

Upitan zašto novopazarska policija nije asistirala građevinskoj inspekciji prilikom zabrane bespravne gradnje na Fakultetu za islamske studije u centru grada, Džanković je odgovorio da je policija u tom slučaju "postupila po zakonu". "Svi zahtevi upućeni policiji za asistiranje su bili neblagovremeni i nepotpuni", naveo je Džanković. Komentarišući optužbe političkih partija o lošem radu policije i nepovoljnoj bezbednosnoj situaciji u Novom Pazaru, Džanković je kazao da je spreman da odbornicima lokalnog parlamenta predoči sve podatke o bezbednosnoj situaciji u gradu na posebnoj sednici koja će uskoro biti održana.

"Ostvarili smo odlične rezultate na polju suzbijanja trgovine drogom jer smo u 48 zaplena ukupno oduzeli 9,8 kilograma opojnih droga, četiri puta više nego u celoj 2015. kada je zaplenjeno 2,4 kilograma", kazao je Džanković.

Šef novopazarske policije rekao je da je u poslednjih osam meseci zaplenjeno 265.000 paklica cigareta, 150 kilograma rezanog duvana, 600 litara naftnih derivata i 1.560 kilograma kafe, ukupne vrednosti 43 miliona dinara, kao i da je zabeleženo 328 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe poginule.

"U prvi osam meseci ove godine imali smo samo jedno teško ubistvo, u selu Delimeđe, dok su u istom periodu prošle godine zabeležena dva teška i jedno ubistvo. Sva ta krivična dela su uspešno rasvetljena", rekao je Džanković.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije Vojkan Milosavljević rekao je da policija i dalje intenzivno traga za počiniocima svih nerasvetljenih ubistava u Novom Pazaru iz prošlih godina.

"Ti slučajevi su i dalje otvoreni, ali u cilju dalje istrage ne smemo iznositi više informacija. Mogu samo da kažem da je na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova oformljen tim koji se isključivo bavi ubistvima dva vlasnika menjačnica u Novom Pazaru, ali i u još par gradova jer verujemo da su ti slučajevi povezani", rekao je Milosavljević.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Policija tvrdi – Novi Pazar je bezbijedan

Izvor: SandzakPress.net, 01.Okt.2016, 11:59

Načelnik Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru Rešad Džanković izjavio je danas da je u prethodnih osam meseci na teritoriji koju pokriva ta uprava, smanjen broj krivičnih djela kao i da je ostvareno povoljno stanje bezbijednosti. Džanković je na konferenciji za novinare rekao da je od početka...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.