Pokret za preokret: TV pretplata licemerje vlasti

Izvor: Akter, 07.Okt.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret za preokret: TV pretplata licemerje vlasti

Pokret za preokret danas je ocenio da je ponovno uvođenje TV pretplate, koja će se zvati taksa, odraz licemerja i voluntarizma kojom predstavnici aktuelne vlasti nanose štetu i medijima i građanima Srbije

Taj opozicioni pokret je podsetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio ukidanje TV pretplate.

"Sada je premijer očigledno odlučio drugačije, pa će TV pretplatu građani Srbije ipak morati da plaćaju, s tim što će se uzimanje novca sada drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zvati. Zbog ovako neodgovornog donošenja odluka, baziranih na volji jednog čoveka, i to u tako važnoj oblasti kakva je medijska sfera, štetu trpe i mediji i građani", navodi se u saopštenju.

Ukazano je da se pretplata ponovo uvodi nakon smanjenja plata i penzija i da će izdatak od 500 dinara mesečno biti značajan za pola miliona penzionera koji primaju ispod 15.000 dinara, nezaposlene i porodice sa niskim primanjima.

"Srbiji treba medijski javni servis, ali i ozbiljna rasprava o tome kako taj servis treba da izgleda i kako će se finansirati. Nećemo javni servis koji funkcioniše kao premijerov tviter nalog, a plaćaju ga građani", istakao je Pokret za preokret.

Zakonom o javnim medijskim servisima, usvojenim u avgustu 2014. godine, predviđeno je da se od 1. januara za RTS i RTV umesto pretplate plaća taksa, a upravni odbori ta dva medija su odlučili da ona iznosi 500 dinara.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.