Podrška borbi novinara

Izvor: Akter, 03.Maj.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška borbi novinara

Na Svetski dan slobode medija Socijaldemokratska stranka (SDS) podseća da je borba za slobodu medija temelj borbe za slobodu celokupnog društva i svakog njegovog pojedinca, i podržava borbu novinara za povratak ugleda novinarske profesije u Srbiji, saopštila je danas ova stranka

Nažalost, medijska situacija sa kojom se danas suočavamo u Srbiji svedoči ne samo o alarmantnoj situaciji u pogledu slobode medija, već i o niskom stepenu demokratičnosti i slobode našeg društva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Naše društvo ne može napredovati ni u jednoj oblasti ukoliko je sloboda medija limitirana cenzurom, autocenzurom i ukoliko se javno mnjenje oblikuje tabloidima koji su usmereni na kriminalizaciju i satanizaciju pojedinaca.

Najoštrije osuđujemo nasilje nad medijskim radnicima i pretnje i ucene kojima su izloženi oni koji svoj posao obavljaju profesionalno, odgovorno i u skladu sa etičkim kodeksom.

Socijaldemokratska stranka podržava borbu novinara koji u takvim okolnostima odolevaju političkim i finansijskim pritiscima i imaju hrabrosti da nastave borbu za povratak ugleda novinarske profesije u Srbiji, zaključeno je u saopštenju SDS.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.