Podoficir našao i vratio 600 evra

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podoficir našao i vratio 600 evra

Prvo mi je kroz glavu prošlo da je neki nesrećnik pozajmio novac za lečenje dece. Ili da je iz slamarice izvukao zadnju ušteđevinu da je pošalje sinu studentu za knjige i kiriju.

Ovako za „Blic“ priča Vladimir Kukrkić, podoficir Vojske Srbije, koji je prekjuče nasred Gradske ulice u Užicu pronašao 600 evra i predao ih policiji. Kukrkić, rodom iz Lešnice kod Loznice, kaže da je u četvrtak pred dvorištem OŠ „Stari grad“ čekao sina kada je na asfaltu primetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svežanj novca.

- Prišao sam i uzeo, izbrojao šest novčanica u apoenima od 100 evra. Asfalt je bio mokar, a novac suv, što me je navelo na pretpostavku da su pare izgubljene malo pre nego što sam naišao. Dvadesetak minuta sam ih držao u šakama očekujući da će se pojaviti onaj ko ih je izgubio - kaže Kukrkić.

Otpratio je sina kući, pa se zaputio u užičku policiju gde je potanko ispričao gde je zatekao novac. Juče nije znao da li je 600 evra našlo svog vlasnika, tek, da o svom gestu progovori za „Blic“ nagovorile su ga komšije kojima se poverio rečima: „Odradio sam svoje, sačuvao obraz, neću ništa što je tuđe.“

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.