Izvor: Politika, 21.Dec.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje zima

BEOGRAD – Tri minuta posle ponoći, 22. decembra, u noći između nedelje i ponedeljka počeće zima za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti, dok u istom trenutku na južnoj polulopti počinje leto.

Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža, saopšteno je iz Astronomskog društva „Ruđer Bošković”.

Sunce će u Beogradu izaći u 7.13 sati, a zaći će u 16 časova, tako da će obdanica trajati nešto manje od devet, a noć oko 15 sati, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

objavljeno: 21.12.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Sutra počinje zima

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2014

BEOGRAD - Tri minuta poslije ponoći, 22. decembra, u noći između nedelje i ponedeljka počeće zima za stanovnike na sjevernoj Zemljinoj polulopti, dok u istom trenutku na južnoj polulopti počinje ljeto...Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža, saopšteno je iz Astronomskog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.