Izvor: Blic, 30.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje drugi upisni rok na fakultete

Počinje drugi upisni rok na fakultete

BEOGRAD - Drugi upisni rok na fakultete u Srbiji počinje 31. avgusta, kada će na svoje oglasne table okačiti obaveštenja fakulteti na kojima je ostalo slobodnih mesta posle julskog upisnog roka. Drugi rok moraće da bude završen do 19. septembra, saznajemo u Republičkom ministarstvu prosvete i sporta.

Kandidati koji nisu imali sreće da se upišu u julskom roku moći će da se prijave za ponovno polaganje prijemnog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1. i 2. septembra. Polaganja prijemnih ispita obaviće se 4, 5. i 6. septembra, prema rasporedu koji će odrediti sami fakulteti. Rezultati prijemnog ispita i rang-liste biće istaknute na vratima fakulteta, takođe kada to fakulteti odrede.

Na Beogradskom univerzitetu ostalo je 2.769 slobodnih mesta. Najviše mesta ostalo je na Poljoprivrednom fakultetu - 396 i na Tehnološko-metalurškom 339. Slobodnih mesta ima i na Fakultetu dramskih umetnosti, Građevinskom, Saobraćajnom, Mašinskom, Rudarsko-geološkom, Tehničkom Bor, Matematičkom, Fakultetu za fizičku hemiju, Fizičkom, Filozofskom, Filološkom, Šumarskom, Hemijskom i odeljenjima Učiteljskog fakulteta u Vršcu i Novom Pazaru.Na Novosadskom univerzitetu ostalo je 1.722 slobodna mesta na 11 od 13 tamošnjih fakulteta. Najviše mesta ostalo je na Prirodno-matematičkom fakultetu, a nema ih samo na Pravnom i Fakultetu fizičke kulture.

Na Niškom univerzitetu ostalo je 2.046 slobodnih mesta, a najviše na Pravnom fakultetu (260). Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu ostalo je čak 487 slobodnih mesta, a na celom Univerzitetu ukupno 1.582.

Univerzitet u Prištini ima 1.078 slobodnih mesta. Posle prvog upisnog roka mesta nije ostalo samo na Medicinskom fakultetu. J. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.