Počeo prelazak na digitalni TV signal

Izvor: RTS, 01.Sep.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo prelazak na digitalni TV signal

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je da je danas počeo tranzicioni period u digitalizaciji televizijskog signala i pozvalo građane koji signal primaju preko antene da počnu da se orijentišu na digitalni prijem.

Kako se ističe, digitalni signal trenutno pokriva više od 90 odsto stanovništva Srbije, prenosi Beta.

Do kraja februara sledeće godine u zonama predajnika Avala, Čot, Subotica, Sombor, Kikinda, Vršac, Rudnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Crni Vrh Jagodina, istovremeno će se emitovati analogni i digitalni TV signal.

U tim zonama analogni signal se gasi 1. marta 2015. godine, a do 1. maja 2015. godine to će biti učinjeno i u ostalim zonama.

Kako je saopšteno, u tom periodu svi građani koji primaju signal preko krovne ili sobne antene treba da pređu na prijem digitalnog signala.

Za prijem digitalnog TV signala potreban je odgovarajući STB uređaj koji se priključuje na postojeći televizor, ili posedovanje novijeg modela televizora koji podržava standarde DVB-T2 i MPEG-4.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će materijalno najugroženijim kategorijama stanovništva obezbediti besplatne STB uređaje.

Republika Srbija je preuzela međunarodnu obavezu da proces prelaska na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala okonča najkasnije do 17. juna 2015. godine.

Pored kvalitetnijeg TV signala, digitalizacijom će se osloboditi frekvencije koje će se koristiti za bolje pokrivanje signalom mobilne telefonije i brži mobilni internet, istaklo je Ministarstvo trgovine, turizma i trelekomunikacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo tranzicioni period u digitalizaciji signala

Izvor: Akter, 01.Sep.2014

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obavestilo je građane koji TV signal primaju putem krovne ili sobne antene da je danas zvanično počeo tranzicioni period u digitalizaciji TV signala..Digitalni signal trenutno pokriva više od 90 odsto stanovništva Srbije i građani treba da počnu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.