Pismo predsednici Ustavnog suda

Izvor: Akter, 03.Avg.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo predsednici Ustavnog suda

Odugovlačenjem u donošenju odluke uskraćuje se pravo penzionerima da koriste poslednji pravni lek- obraćanje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu

Udruženje sindikata penzionera Srbije pozvalo je danas predsednicu Ustavnog suda Srbije Vesnu Ilić Prelić da se taj sud što pre izjasni o njihovom zahtevu za preispitivanje ustavnosti Zakona o privremenom uredjenju načina isplate penzija.

Molimo vas da se izjasnite što pre, ma kakvu odluku doneli. Odugovlačenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u donošenju odluke uskraćujete pravo penzionerima da koriste poslednji pravni lek- obraćanje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, piše u otvorenom pismu Udruženja penzionera Srbije upućenom predsednici Ustavnog suda Srbije.

U pismu se navodi da je prošlo više od devet meseci otkako je Udruženje sindikata penzionera Srbije uputilo Ustavnom sudu Srbije zahtev za preispitivanje ustavnosti Zakona o privremenom uredjenju načina isplate penzija, ali se sud do današnjeg dana nije oglasio.

Obraćamo vam se kao ljudima u koje gradjani imaju najveće poverenje, kojima je poverena uloga da budu poslednji bedem u očuvanju zakonitosti i odbrani Ustava od izvršne i zakonodavne vlasti u odbrani ustavnog principa vladavine prava, svesni da odstupanje od tih principa znači negaciju samog bića pravne države, naveli su iz Udruženja penzionera.

Molimo vas da nadjete snage i odolite svim pritiscima. Da ne dozvolite da budete alibi onima koji žele da uzmu i vas, članove Ustavnog suda, za taoce svojih nezakonitih odluka na štetu ogromnog broja gradjana, poručili su penzioneri u pismu predsednici Ustavnog suda Srbije.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.