Parlament Izraela solarnim panelima štedi struju

Izvor: Akter, 29.Mar.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament Izraela solarnim panelima štedi struju

Parlament Izraela je danas svečano uključio solarne, fotonaponske panele na krovu svoje zgrade, čime je ona dobila "najveće solarno polje" među svim skupštinskim zgradama u svetu

Kabinet predsednika Kneseta je objavio da će 1.500 solarnih panela davati 10 odsto električne energije potrebne zgradi.

Kneset je napreduje i u drugim projektima za uštedu energije, kao što su štedljivo osvetljenje, automatsko isključivanje računara poslanika na kraju radnog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i korišćenje kondenzata iz sistema za klimatizaciju za zalivanje bašte oko skupštinske zgrade.

U saopštenju se kaže da će te mere smanjiti odgovarajuće rashode Kneseta za trećinu, a korist je i to što naučnici nadziru čitav sistem i obavljaju ekološka istraživanja na primeru zgrade parlamenta.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.