Paris air show: Amerikanci neće leteti, Rusi se nisu najavili

Izvor: TangoSix.rs, 31.Mar.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paris air show: Amerikanci neće leteti, Rusi se nisu najavili

BEOGRAD – Na čuvenom Buržeu, Međunarodnom vazduhoplovnom salonu (Paris air show), od 15. do 21. juna nastupiće više od 2.200 izlagača i 285 stranih delegacija. Očekuje se mnogo toga novog, ali organizatori kažu da su razočarani time što američki borbeni avioni neće biti deo letačkog programa. Za razliku od Farnboroua prošle godine, ruska delegacija dobila je poziv, ali ni oni nisu najavili da bi mogli da učestvuju u letenju.  
 

 
 
Američki vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << avioni neće leteti ove godine, a očekivani Locheed Martin F-35 neće biti ni deo statičkog dela programa. Direktor manifestacije koja će u Buržeu biti održana 51. put Žil Furnije (Gilles Fournier) kaže da je zbog toga razočaran.
 
Lockheed Martin F-35 neće biti u Buržeu ove godine.


Očekuje se da bi premijeru ove godine mogla da ima Bombardier CSerija. Organizatori kažu da su šanse da će jedna od pet već završenih opitnih letelica te serije doleteti – čak 90% i da nedostaje samo konačna podvrda proizvođača.
Lista onih koji će nastupiti u letačkom programu još nije kompletirana, ali se zasigurno zna da će leteti Airbus A350, a izvesno je da će poleteti i poslovni avion velikog doleta Dassault Falcon 8X uz zanimljivu premijeru  – Textron AirLand Scorpion.
Neće se pojaviti ni Northrop Grumman jer je ova kompanija odlučila da se ove godine fokusira na regionalne izložbe. Zbog francuskih propisa, neće poleteti nijedna letelica bez ljudske posade, ali se organizatori nadaju da će 2017. godine biti prilike i za to.
Saopšteno je da su pozvani predstavnici Rusije, za razliku od prošlogodišnjeg sajma u Farnborou (Franborough air show) kada su im uskraćene vize zbog krize u Ukrajini. Ipak iz Rusije do sada nije stigao nijedan zahtev za učešće u letačkom programu.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.