Papa: Rat u Evropi je u toku

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Rat u Evropi je u toku

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja u razgovoru sa novinarima izjavio je da je rat u Evropi u toku, prenosi Radio Vatikan.

Strani mediji su objavili izvode iz razgovora rimskog pape Franje sa novinarima koji je održan na putu iz Rima za Jerevan. Britanski reporter je pitao papu da li će „bregzit“ dovesti do podele u Evropi, pa čak i do rata.

„Rat u Evropi je već u toku! U vazduhu se oseća podela, i ne samo u Evropi već i unutar samih država. Dovoljno je setiti se Katalonije i Škotske prošle godine. Po mom mišljenju, jedinstvo je uvek iznad konflikta. Uvek!“, citira papu Radio Vatikan.

„Taj korak treba da pomogne Evropi da ponovo dobije na snazi koja se nalazi u njenim korenima, taj korak kreativnosti i zdravog razjedinjenja daće više nezavisnosti, više slobode zemljama EU“, zaključio je poglavar Rimokatoličke crkve.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.