POSKUPLJENJE Fiksni deo računa za grejanje uvećan 20 odsto

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSKUPLJENJE Fiksni deo računa za grejanje uvećan 20 odsto

Fiksni deo računa za grejanje biće uvećan za oko 20 odsto, najavio je zamenik gradonačelnika Čačka Radenko Luković.

Prema njegovim rečima, razlog za povećanje fiksnog dela računa, koji se plaća čitave godine, leži u činjenici da je EPS cenu angažovane snage električne energije povećala za čak šest i po puta.

- Nismo očekivali da naknada za angažovanu snagu sa 480.000 poraste na 3,1 milion dinara. Radi se o fiksnom iznosu koji se plaća svakog meseca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zbog toga će doći do povećanja fiksnog dela cene grejanja, koji nije povećavan poslednjih nekoliko godina. Sadašnja cena je 25 dinara po kvadratu i trebalo bi je povećati za oko 20 odsto, tako da bi vlasnici stana od 50 kvadrata ubuduće, umesto 1.250, mesečno plaćali oko 1.500 dinara čitave godine - objašnjava Luković.

On je naveo da će rukovodstvo grada nastojati da se u novu grejnu sezonu uće bez povećanja sa starom cenom varijabilnog dela “bez obzira što je gas drastično poskupeo”.

Luković je naglasio da u ovom trenutku ne postoje razlozi za povećanje cena usluga u drugim gradskim javnim preduzećima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.