PAPRENO LETOVANJE Potrošićete pola plate, a nećete još NI OTIĆI NA MORE

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPRENO LETOVANJE Potrošićete pola plate, a nećete još NI OTIĆI NA MORE

Da dolazak na letovanje ne košta samo onoliko koliko platimo aranžman, postajemo svesni kada krenu pripreme, odnosno nabavljanje potrepština za plažu.

Kupovina uglavnom podrazumeva kupaći, papuče, peškir, rekvizite poput šlaufa i dušeka, kreme za sunčanje, torba za plažu. Čini se da spisak, nema kraja, a kada se sve sabere, ispašće da će vam za ovu stavku trebati barem pola prosečne srpske plate!

KUPAĆI

Gotovo svi butici u gradu nude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogućnost kupovine donjeg dela odvojeno od gornjeg, a cena jednog se može kretati od 1.500 do 3.000 dinara. U kineskim radnjama poput „La Sorella“, izbor je šarenolik, a oba dela kostima je moguće naći po ceni od 850 do 2.500 dinara. Za muškarce je odabir lakši, a cena manja, i kreće se od 1.000 dinara za kupaće gaće do 6.000 za firmirane šortseve. Naravno, moguće ih je naći i za 500-600 dinara na Buvljaku.

PAPUČE I TORBE

Opšte poznata stvar je da kineske prodavnice imaju široku ponudu. U takvim radnjama je potrebno izdvojiti oko 600 dinara kada su torbe u pitanju, dok papuče za plažu koštaju od 250 do 600 dinara. U drugim radnjama je oko 4.000 dinara potrebno da se tročlana porodica opremi ovom vrstom obuće, dok će za torbu za plažu treba dodati 1.000 dinara.

REKVIZITI

Lopte, suncobrani, dušeci, šlauf i mišići za decu su takođe neizostavna stvar. Za oko 300 dinara moguće je kupiti šlauf za decu, a za oko 350 se može doći do mišića.

Kada su Kinezi u pitanju, mišići koštaju 150 dinara, šlauf 200, a za dušek je potrebno izdvojiti oko 600 dinara. Iako korišćenje plaže često podrazumeva suncobran i ležaljke, oni koji odluče da ove rekvizite obezbede sami neka računaju da suncobrani koštaju oko 800 dinara, a rasklopive ležaljke oko 2.000 dinara. Pored toga, peškiri za ovu namenu koštaju oko 1.000 dinara, te će tročlana porodica ostati „siromašnija“ za još 3.000 dinara. Igračke poput kantica i lopatica se mogu naći za 500 dinara.

KOZMETIKA

Boravak na plaži podrazumeva određenu negu kože i kose, a ukoliko na more odlazite sa detetom, krema sa zaštitnim faktorom se mora naći u torbi. U zavisnosti od faktora i brenda, cene se kreću od 2.000 dinara pa naviše. Turisti su navikli na prirodna ulja koja se mogu kupiti na licu mesta, a koje u zavisnosti od odmarališta koštaju od 200 do 1.000 dinara.

AKSESOARI

Nakit, kaftani, marame, šeširi, naočare čini se da više nisu deo luksuza, već ustaljena stavka na spisku za kupovinu svake žene. Cena kaftana se kreće od 2.000 pa naviše.

Takođe, cena naočara zavisi od kvaliteta, ali ako ne želite da ih kupite na ulici za 300 dinara, pripremite se na cenu od 3.000 dinara pa naviše. Marame i šeširi su nešto jeftiniji, u rasponu od 600 do 1.500 dinara.

U kineskoj radnji cene se kreću od 350 do 700, a sudeći po izgledu pariraju onima

ima sa modnih pista.

SEKEND HEND RADNJE

Visoke sezonske cene je moguće izbeći kupovinom na jesen, odnosno kupovinom zaliha koje su preostale. Jeste da je tada izbor manji, ali su i cene takve. Alternativa su i sekend hend prodavnice, gde možete naći marame, torbe, ali i kupaće kostime.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.