Ovaj Trsteničan je oborio svetski rekord u neviđenoj disciplini (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj Trsteničan je oborio svetski rekord u neviđenoj disciplini (FOTO)

Pravi moravac, trsteničanin, plivač-maratonac, Radisav Raka Pantović, postaviio je krajem jula meseca ove godine svetski rekord u plivanju na jednoj ruci na Zapadnoj Moravi.

On je jednom rukom isplivao 6,2 kilometara, a do tada rekord je držao plivač iz Venecuele sa pet kilometara.

FOTO: RasinaPressInfo

"Za postavljanje ovog mog novog svetskog rekorda pripremio sam se skoro dve godine. Zapadnu Moravu kod Trstenika sam za 40 godina preplivao uzduž >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i popreko, što je preko 4.000 kilometara. Pobednik sam prošlogodišnjeg maratona veterana u Ovčarsko-kablarskoj klisuri kod Čačka, skakao sam 300 puta sa gvozdenog mosta u Trsteniku", kaže Pantović za "RasinaPressInfo" i dodaje da uslovi za plivanje ovog leta nisu bili baš povoljni.

On ističe da je na samom startu kod Moravišta u selu Lozna, vodostaj bio izuzetno nizak, suočavao se sa opasnim i plitkim brzacima, dok je temperatura vazduha bila 36 stepeni Celzijusa, a vode 23 i 24 stepeni Celzijusa.

"Uspeo sam sve to da savladam. Tokom plivanja pratila su me dva čamca sa lekarom, gnjurci i ljudi obučeni za spasavanje iz vode. Najvažniji je bio kajak u kome je bio iskusni plivač koji me je navodio, kako bi izbegao opasne stene, plićake i vodene šiljke od podvodnih grana. Na gradskoj plaži su me u povratku dočekali pravi trsteničani moravci, među kojima je bila i Svetlana Pavlović, koja je sa samo šest godina počela da pliva na Moravi i tako postala najstariji kupač, koja sada ima 80 godina", dodaje je on.

Rečni plivač-maratonac ističe da je zadovoljan dosadašnjim ostvarenim rezultatima i nada se da će ih biti još. Njemu je medalju za postavljen rekord uručio Dragan Pajić, isto tako plivač-maratonac.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.