Optužen bivši direktor Zavoda za izgradnju

Izvor: Akter, 28.Apr.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen bivši direktor Zavoda za izgradnju

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas optužnicu protiv bivšeg direktora Zavoda za izgradnju Novog Sada Borislava Novakovića i još tri osobe za zloupotrebu položaja kojom su novosadski budzet oštetili za oko četiri miliona evra

Novaković koji je i funkcioner Demokratske stranke (DS), bivša v.d direktorka Zavoda Mirjana Dejanović, pomoćnica direktora za finansije u ZIG-u Dragana Živković i bivše odgovorno lice Zavoda Zoran Bojić, terete se da su 2011. i 2012. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << oštetili budzet Novog Sada sa dva potpisana i realizovana ugovora, u korist preduzeća "Borovica transport".

To su bili ugovori za izvođenje radova na poslednjoj deonici izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu.

Po oceni krivičnog vanpretresnog veća, dokazi i prikupljeni podaci "po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljena lica preduzela radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se stavljaju na teret".

Protiv rešenja suda, okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.