Oproštaj od Bartoševskog

Izvor: Akter, 04.Maj.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od Bartoševskog

Izrael, Nemačka i rodna Poljska opraštaju se danas zajedno od svog velikog pomiritelja, jednog od poslednjih velikih svedoka XX veka, Vladislava Bartoševskog, koji je danas sahranjen u Varšav

Istoričar i diplomata, dva puta šef poljske diplomatije posle pada gvozdene zavese preminuo je u 93. godini 24. aprila u Varšavi, još uvek aktivno na funkciji državnog sekretara poljske vlade.

Bio je zadužen za međunarodni dijalog u kome je nastavljao da pretače u delo svoje celoživotno duboko uverenje - da narodi, ma kako krvava i traumatična bila njihova zajednička prošlost moraju da pružaju ruku pomirenja jedni drugima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Poljska, Izrael i Nemačka opraštaju se od Vladislava Bartoševskog

Izvor: Blic, 04.Maj.2015

Izrael, Nemačka i rodna Poljska oprostili su se danas zajedno od Vladislava Bartoševskog, velikog pomiritelja, jednog od poslednjih velikih svedoka XX veka, koji je danas sahranjen u Varšavi...Istoričar i diplomata, dva puta šef poljske diplomatije posle pada gvozdene zavese, preminuo je u 93. godini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.